Är kärlekssagan mellan Putin och Trump slut – eller var det bara fake news?

18 februari, 2017 Kommentarer inaktiverade för Är kärlekssagan mellan Putin och Trump slut – eller var det bara fake news?

Under valrörelsen lovade Trump att försöka  normalisera relationerna mellan öst och väst. Ryssland befinner sig som bekant i handelsblockad med anledning av kriget i östra Ukraina och annekteringen av Krimhalvön.

Trump har få affärsintressen i Ryssland, och uppges aldrig ha träffat Putin, eller ens talat med honom i telefon, förutom det samtal de hade häromveckan.

Nu pratas det om att relationerna mellan de bägge ledarna redan har blivit frostigare.

Man kan fråga sig vilken relation som avses? Om Trump sträcker ut en hand till ryssarna, så kommer den handen fortfarande att kräva någon slags lösning av problematiken med Krimhalvön. Och om ryssarna inte vill spela med, ja, då kommer handen sakta att dras tillbaka. Oavsett om det är Trumps hand eller någon annans.

Att kravlöst dansa med Putin är nog inte rekommendabelt, däremot kanske man kan förhandla fram en lösning på sikt. Att Ryssland skulle dra sig tillbaka från Krim utan motkrav är svårt att föreställa sig. Ryssarna kommer förmodligen att kräva att regionen får någon slags autonom status. Om västländerna och Ryssland tillsammans kan komma överens återstår att se.

Det är inte säkert att det finns en kärlekssaga mellan Trump och Putin bara för att Hillary Clinton och CNN påstår det. Eller för att det snurrar runt en massa photoshoppade bilder på Facebook. Det är ungefär lika troligt som att Pewdiepie är nazist, eller att glaciärerna på Himalaya kommer att smälta inom överskådlig framtid.

Apropå fake news. Och vilka som sprider dessa.

Liknande artiklar

  • Den nya mediaordningenDen nya mediaordningen https://www.youtube.com/watch?v=ce2VCot74-Y SVT är en statlig TV-kanal, som betalas med licenspengar. Alla som har en s.k TV-mottagare måste alltså betala, vare sig de tittar eller ej. Deras räckvidd är Sverige samt svenskar i […]
  • Media erkänner sin undermåliga rapportering av TrumpMedia erkänner sin undermåliga rapportering av Trump De stora amerikanska mediehusen kryper till korset. Nu ber de om ursäkt. De hade fel om precis allt. De trodde att Clinton skulle vinna med god marginal, de förlöjligade Trump och svartmålade honom. Deras bild av Trump visade sig inte […]
  • Varför Trump?Varför Trump? Är Trump valbar? kan han bli president? Och i så fall varför skulle den genomsnittlige amerikanen rösta på honom? Milo Yiannopoulos har några idéer om saken. https://www.youtube.com/watch?v=Fely6gd2Q-k