Demokratiminister överväger censur av sociala medier

2016-12-04 Kommentarer inaktiverade för Demokratiminister överväger censur av sociala medier

Alice Bah Kuhnke – miljöpartist och tillika kultur- och demokratiminister – överväger censur av sociala medier. Och detta pga att hon hävdar att medlemmar på sociala medier, framförallt Facebook blivit för frispråkiga.

Frågan är om medborgarna behöver skyddas från hårda ord, skvaller och en och annan obehaglig sanning? Eller om det är politikerna som är rädda för att förlora greppet om den offentliga debatten? Det är obehagligt att ett statsråd ger uttryck för dylika åsikter, som inte har grund i vare sig den svenska eller i den fria västerländska idétraditionen.

Liknande artiklar

  • Välkommen till hotell SverigeVälkommen till hotell Sverige Det kan bli en tuff vår för Sverige och Tyskland. I östra Medelhavet rapporteras det om nästa våg av migranter. De senaste 45 dagarna har 84,000 migranter korsat det Egeiska havet.
  • Skriv på namninsamlingen för införande av författningsdomstolSkriv på namninsamlingen för införande av författningsdomstol En författningsdomstols uppgift är att kontrollera att lagar och förordningar inte strider mot grundlag eller författning. Den håller politikerna i schack, och hindrar olovligt maktutövande, och bidrar till att landet styrs i enlighet med […]
  • Nyanser…Nyanser… Det är väl just det som är problemet i vissa debatter, att de saknar nyanser. Positionerna blir lätt låsta, meningsmotståndarna utmålas som svarta och vita - diametrala motsatser - när det egentligen är 18 nyanser av grått vi […]