Den största välgärningen

13 juli, 2008 Kommentarer inaktiverade för Den största välgärningen

Den största välgärningen du kan göra för samhället är att starta ett företag. Genom ditt bolag skapar du varor och tjänster till nytta för befolkningen. Att ditt företag går med vinst betyder att folk gillar dina produkter, vinsten är din belöning och ditt bevis på framgång.

Du bidrar dessutom med arbetstillfällen, vilket gör att fler människor kan försörja sig och skapa ett bättre liv och leverne.

Du, ditt företag och dina anställda betalar dessutom skatt, som stat och kommun förhoppningsvis använder till välfärd som t ex sjukvård, omsorg, utbildning etc.

Med 50 anställda som har en genomsnittlig lön bidrar du med ca 1,2 miljoner i skatt varje månad. Och då har jag bara räknat skatten på löner, ej moms, bolagsskatt etc.

Om du dessutom investerar i Afrika eller andra eftersatta regioner blir det en extra fjäder i hatten. Du sprider välstånd och skapar välfärd genom dina produkter, arbetstillfällen, löner och skatter.

Om du därefter avsätter medel för välgörenhet så är cirkeln sluten, men det är egentligen inte nödvändigt att skänka pengar, du har redan gjort tillräckligt stor nytta för samhället. Kanske ska du spendera lite själv, med familj och vänner. Bjud på en resa, köp ett nytt hus el dyl. För det är du värd!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Liknande artiklar

  • Därför hatar somliga kapitalismenDärför hatar somliga kapitalismen Kapitalism är i grund och botten ett system där medborgaren tillåts äga och driva företag. Den fria marknaden är intimt förknippad med begreppet. Inget konstigt tycker det flesta, men likväl har systemet väldigt många motståndare, både […]
  • En valuta…En valuta… En valuta att sämja dem, en valuta att främja dem, en valuta att i mörkrets vida riken tämja dem. Ska vi ha samma penningar i Europa, eller en hel hoper olika? För mig spelar det ingen roll, jag vill bara ha ett fungerande valutasystem. […]
  • Gud i bokyllanGud i bokyllan I tider av sorg eller kris så behöver vi ofta någon form av stöd. Somliga söker kraft hos sin partner, släkt, vänner, andra i musiken, litteraturen, filmer - och några rotar fram den där speciella boken som nästan alla har i […]