Info & kontakt

Dykardräkt med atmosfäriskt tryck, av bröderna Carmagnolle 1882

Om

Avancemang är en nätpublikation som bjuder på analyserande och kommenterande texter om politik, ekonomi, kultur, historia – och en och annan serieruta.

Inriktningen är inspirerad av en västerländsk frihetlig idétradition, med särskilt fokus på yttrandefrihet, demokratifrågor, marknadsekonomi,  civilsamhälle, decentralisering etc.

Det finns inga bindningar till politiska partier, organisationer eller mediebolag. Publikationen har funnits under olika namn sedan 2005. Gamla artiklar hittar du i arkivet längst ner på sidan.

Skribent

Avancemang drivs av Robert Toth, som är verksam som illustratör och grafisk formgivare. Vid sidan av traditionellt illustrationsarbete ägnar han sig även åt tecknad samhällssatir, som tidigare publicerats i bl.a affärstidningen Dagens Industri, och numera på Göteborgspostens debattsidor, samt här under avdelningen serier. Robert Toth har en fil kand-examen i klassisk arkeologi vid Stockholms universitet, samt studier i grafisk design och kommunikation vid Berghs School of Communication.

Källor

Artiklarna har ofta länkar till allehanda källor. Brutna länkar tas emellertid bort av tekniska skäl. Därför kan äldre bloggposter sakna länkar/källor, trots att de en gång haft det.

Diskussion

Kommentarer publiceras i urval. De bör ha en saklig, utvecklande synpunkt och hålla sig till ämnet. Diskussionen stängs 14 dagar efter publicering.

Nyhetsflöde

Längst ner på sidan finns ett antal nyhetsflöden som var och en representerar ett lite annorlunda perspektiv. De byts ut ibland, ersätts och uppdateras. Tanken är att de ska komplettera de traditionella nyhetskanalerna. Här finns också ett flöde från Reuters med toppnyheter.

Reklam

Annonser tas emot, även sponsrade artiklar s.k advetorials förekommer.

Kontaktuppgifter

Mail: info (kanelbulle) avancemang.com. Söker du en illustratör vg gå till min portfolio.

Uppmuntran

Gillar du innehållet? Stöd bloggen med en slant för fler och bättre artiklar.
Stöd avancemang