Info & kontakt

Dykardräkt med atmosfäriskt tryck, av bröderna Carmagnolle 1882

Om

Avancemang är en oberoende nätpublikation, som bjuder på analyserande och kommenterande texter om politik, ekonomi, kultur, historia – och en och annan serieruta.

Inriktningen är inspirerad av västerländsk frihetlig idétradition, med särskilt fokus på yttrandefrihet, demokratifrågor, marknadsekonomi,  civilsamhälle, decentralisering etc.

Publikationen har funnits under olika namn sedan 2005. Gamla artiklar hittar du i arkivet längst ner på sidan.

Skribent

Avancemang drivs av Robert Toth, verksam som illustratör och grafisk formgivare. Han har en fil kand-examen i klassisk arkeologi vid Stockholms universitet, samt studier i grafisk design och kommunikation vid Berghs School of Communication. Robert Toth är sedan 2011 bosatt på Cypern.

Källor

Artiklarna har ofta länkar till allehanda källor. Brutna länkar tas emellertid bort av tekniska skäl. Därför kan äldre bloggposter sakna länkar/källor, trots att de en gång haft det.

Diskussion

Kommentarer publiceras i urval. De bör ha en saklig, utvecklande synpunkt och hålla sig till ämnet. Diskussionen stängs 14 dagar efter publicering.

Nyhetsflöde

Längst ner på sidan finns ett antal nyhetsflöden som var och en representerar ett lite annorlunda perspektiv. De byts ut ibland, ersätts och uppdateras. Tanken är att de ska komplettera traditionella nyhetskanaler. Här finns också ett flöde från Reuters med toppnyheter.

Reklam

Annonser tas emot, även sponsrade artiklar s.k advetorials förekommer.

Kontaktuppgifter

Mail: info (kanelbulle) avancemang.com. Söker du en illustratör vg gå till Robert Toths portfolio.

Tanken är att vända och vrida på diverse samhälleliga fenomen, även svåra kontroversiella frågor, gärna historiska utflykter, ur ett mänskligt och frihetligt perspektiv.