Nolltolerans

Det pågår mängder av jämförelser mellan olika sorters statistik. Har grova våldsbrott verkligen ökat? Eller är det anmälningsbenägenheten? Vad händer egentligen med Sverigebilden. Vad tycker folk utomlands om Sverige?

Och så här fortsätter det, det tar aldrig slut. En introvert navelskådardebatt som aldrig kommer att leda någonstans.

Jag struntar egentligen i tidigare statistik, och metadebatten däromkring. Glöm det.

Låt oss göra en jämförelse med andra problemområden. Sverige har ju noll tolerans mot t.ex trafikolyckor, och vi har väldigt få döda i trafiken jämfört med andra länder. Givetvis ska det vara nolltolerans även mot mord, våldsbrott, våldtäkter etc.

Jag bor på Cypern, som har näst högst andel bofasta utlänningar inom EU. Här finns många bulgarer, rumäner, ukrainare, indier, britter, ryssar och även araber – men väldigt få brott. Cypern är ett av de absolut säkraste länderna i världen. Och jag har aldrig hört talas om brinnande bilar, upplopp, eller gäng som ofredar kvinnor.

Och kan Cypern så kan Sverige. Och det spelar ingen roll vilken pigmentering eller hårfärg förövarna har. Så istället för att snacka, gnälla, bortförklara, metadebattera, rasistdebattera – get on to it.

Liknande artiklar

 • Revisionismens baksidorRevisionismens baksidor Låt oss anta - någon gång i en inte alltför avlägsen framtid - att sverigedemokraterna tar makten, och det skapas ett samhällsklimat där det inte längre är politiskt korrekt att avbilda afrikaner och araber i exempelvis […]
 • Upplös EU-parlamentetUpplös EU-parlamentet EU-parlamentet är egentligen en ganska rättsvidrig anordning, som tar ifrån makten från våra lokala parlament. Stora delar av alla lagar och förordningar kommer numera från Bryssel, och vår egen demokrati får stryka på foten, i förmån för […]
 • Nu börjar splittringen inom EUNu börjar splittringen inom EU Det verkar som att britterna i allt större utsträckning vill lämna EU. Senast var det populära Londonborgmästaren Boris Johnson som anslöt sig till nej-kampanjen i ödesvalet. Samtidigt får vi höra av Frankrikes president Holland, […]
 1. Södra Spanien också väldigt lugnt trots en salig blandning nationaliteter. Vad gör sverige fel? Egentligen!

  • Cypern släpper bara in FN-kvoten av flyktingar, ganska få alltså, men desto fler arbetskraftsinvandrare, både från EU men även andra länder, t.ex brittiska samväldet, då landet var en Br. kronkoloni innan 1960. Vad gäller arbetskraftsinvandrare så finns det ju krav på försörjning, betala sociala avgifter etc. Det finns också en slags migrationspolis, som jagar upp folk som arbetar utan tillstånd eller befinner sig i landet illegalt.

   Jag vill också minnas att brottsligheten bland invandrare var lägre än infödda svenskar i Sverige under 1960-talet, innan socialdemokraterna avskaffade arbetskraftsinvandringen, och viktade över till flyktinginvandring.

   Receptet är väl ganska enkelt, åtminstone på pappret. Vikta över till arbetskraftsinvandring, endast FN-kvotflyktingar, och kontrollera vilka som kommer in. Samt ha en avdelning inom polisen som arbetar med bara detta.

 2. Beror ju helt på vilket typ av folk man släpper in i sina länder, har man vidöppna dörrar och noll koll så får man individer därefter.

 3. ”Noll tolerans” är väl den mjäkiga svenska versionen av amerikanarnas ständiga ”krig” mot ditt och datt: fattigdom, droger, terrorism.

  Vill minnas att inget av dessa krig avslutas.

 4. Sverige har i varje fall gamla relationer med Cypern vad gäller arkeologi.
  Kanske de bästa samlingarna därifrån i världen.
  Får väl hämta hem lite fungerande samhälle även?