Skippa golfrundan

Carl Bildt (om någon minns honom) menar i en SVT-intervju att Trump borde skippa golfrundan och komma till Sverige själv, för att bilda sig en uppfattning om migrationsproblematiken.

Detta är ett ganska lustigt uttalande på flera olika sätt. Dels försöker ju Bildt som så många andra tona ner problemen och göra sig lite lustig över Trump. Ungefär som om Trump vore en jobbig granne som man kan snacka lite skit om i tid och otid. Som om Trump inte vore USA:s president. Det kanske kan vara lite svårt för Bildt att ta in, men nu är faktiskt Trump president. Han vann valet i höstas. Det sitter en ny kille i ovala rummet.

Och en annan sak. Skippa golfrundan…? Var det inte Obama som spelade golf? Vad jag vet och läst i de flesta andra tidningar så beskrivs Trump närmast som en arbetsnarkoman, som stiger upp tidigt och lägger sig sent och jobbar hela tiden. Samt att han också till skillnad från företrädaren har en öppnare policy om vem och vilka som får komma in i ovala rummet.

Att ens insinuera att Trump latar sig och spelar golf tyder inte bara på att man inte har någon koll, utan också på att man är helt borta från matchen.

Liknande artiklar

  • Ord och handling i politikenOrd och handling i politiken Just nu är det många som förfasar sig över vad Trump säger, och hur han beter sig. Han anklagas både för att vara främlingsfientlig och nedlåtande mot kvinnor. Vi kan alla vara överens om att han pratar mycket, det är själva essensen i […]
  • Trump och avlyssningenTrump och avlyssningen Det här är en lång historia, som jag ska försöka göra så kort som möjligt. Trump tidigare har hävdat att han blivit avlyssnad av Obama under valrörelsen. Alla världens medier har skrattat åt honom, och hans galna teorier. DN skrev en […]
  • När faller regeringen?När faller regeringen? Medan utrikesministern försöker göra piruetter i sina försök att friskriva sig från alla skandaler så svamlar statsministern i utländsk media, och menar att senaste tidens övergrepp och sexuella trakasserier inte kan skyllas på migranter, […]
  1. Man kan fråga sig vad ett sådant besök skulle ge. Trump och Bildt kommer knappast att spatsera genom problemområdena ensamma. Jag är säker på att både Tredje Riket och Sovjetunionen verkade som trevliga ställen för högt uppsatta dignitärer på besök.

  2. Calle Bildt har alltid fånat sig med att han inte kan något om idrott. Vilket han alltså inte kan. Nu har han gjort ett präktigt självmål med sin golfreferens. Varenda läsare av Calles inlaga därborta i Amerikat har säkert gjort samma reflektion som du. Och, förresten, de spelar alla golf och har ett både sunt och kunnigt idrottsintresse. Det ingår så att säga i den amerikanska allmänbildningen. Frågor på det, Calle?

  3. Han är väl ganska säker på att det snart blir byte av president så han kan kosta på sig att vara spydig.