Taharush – aggressiv sexförnedringslek från Mellanöstern

13 januari, 2016 Kommentarer inaktiverade för Taharush – aggressiv sexförnedringslek från Mellanöstern

Taharush kallas en våldsam gänglek när ett antal män omringar en kvinna och därefter sexuellt ofredar henne, det kan t o m sluta i våldtäkt. Fenomenet har uppstått i Mellanöstern, framförallt Egypten. Och många kvinnor som besökt Egypten och promenerat på gator och torg vet ungefär vad det handlar om.

Jag har hört om fall då turister, framförallt tonårsflickor blivit tafsade på och jagade, när de varit ute ensamma eller enbart med sina mödrar. Därför är det populärt med stora all-inclusive-hotell i Egypten, där man enbart befinner sig inne på hotellområdet och slipper konfrontera lokalbefolkningen.

De är också vanligt med mindre ofredanden i de här länderna, som att exempelvis kleta tuggummi i håret etc. Det hela handlar om en slags organiserad kvinnoförnedring, som i slutänden handlar om att trycka ner kvinnor och flickor, och tvinga dem att i större omfattning stanna hemma.

Nu har det här fenomenet kommit till Europa, och Taharush förekommer både i Tyskland och Sverige. Framförallt verkar det vara ensamkommande Afghanska ynglingar som ägnar sig åt dylikt i Europa.

Fenomenet är inte nytt, även om media och polisen försökt att mörka det hela, för att inte gynna främlingsfientliga krafter. Nu skriver allt fler om Taharush, och det är viktigt att vi diskuterar saken mer öppet för att kunna komma åt problemet.

Vi som dessutom har döttrar upprörs nog mer än andra. Det här måste stoppas omedelbart. Och jag tror att det bra om Europas regeringar är öppna och tydliga, och ger polisen de resurser som behövs för att Taharush inte ska ske i våra länder. Min gissning är att opinionen svänger snabbt nu, vi kommer t o m att se utvisningar av migranter som ägnat sig åt våld och brott.

Liknande artiklar

  • PolisföraktetPolisföraktet Våra personliga attityder gentemot polismakten brukar ofta bidra till intressanta diskussioner. Många är föraktfulla mot de blåklädda, ty polisen anses ägna alltför mycket tid åt att trakassera vanligt folk när de begår s.k ickebrott. […]
  • Sexköpslagen – rena gator, rena samveten?Sexköpslagen – rena gator, rena samveten? Sexköpslagen är en flopp. Lagen syftar enbart till att frisera gator och torg, så vi slipper se "eländet", samt för att döva moral- och kulturelitens samvete. Allt enligt devisen: det man inte ser behöver man inte bekymra sig om. Lagen […]
  • När faller regeringen?När faller regeringen? Medan utrikesministern försöker göra piruetter i sina försök att friskriva sig från alla skandaler så svamlar statsministern i utländsk media, och menar att senaste tidens övergrepp och sexuella trakasserier inte kan skyllas på migranter, […]