2500 forskare från 130 länder kan inte ha fel!

Oavsett huruvida klimatet har skiftat under historisk eller förhistorisk tid, eller huruvida vulkaner, meteoriter, solfläckar, havsströmmar, jordens avvikande rotation påverkar väder och vind, slår nu ett stort antal forskare fast att jorden är utsatt för klimatförändringar och att dessa med allra största sannolikhet orsakats av människan.

Är det sant? Kan vi utföra så komplexa beräkningar? Klimatforskning är väl ingen exakt vetenskap, SMHI har väl aldrig rätt haft om vädret? Bör vi överhuvudtaget ifrågasätta alla dessa auktoriteter? Är det blott oljebolags-lobbyn som girigt ifrågasätter rapporterna, samt en massa vresiga liberala tankesmedjor? Vem vet, förmodligen kommer ingen av oss att leva så länge att vi får lära oss sanningen.

En sak bör vi hålla i minnet, vi får aldrig acceptera miljöförstöring, oavsett om vi är socialister, miljöaktivister, liberaler, konservativa eller sjundedagsadventister. Tänk att det ska behövas 2500 forskare från 130 länder och sex års arbete för att komma fram till detta? Hursomhelst, gratulerar till rapporten!

Nästa steg blir – vad ska vi göra åt saken? Förmodligen blir det en ny rapport.

Intressant.se. Andra bloggar om: politik, samhälle, klimatfrågan, klimatet, global uppvärmning, växthuseffekten, satir, serier, humor

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristoffer Ejnermark
Kristoffer Ejnermark
13 years ago

Helt underbart! Schyst illustration!

Robert
13 years ago

Tack!