6 timmars arbetsdag


6 timmars arbetsdag 1Till skillnad från många andra har jag inget emot sex timmars arbetsdag. Jag har inget emot 10 timmars eller 4 timmars arbetsdag heller. Jag tycker inte att man ska lägga sig i hur många timmar folk vill jobba. Eller hur de kommer överens med arbetsgivaren, enskilt eller kollektivt, så länge det är fria överenskommelser.

Om man är singel och utan barn kanske man kan tänka sig att jobba många av dygnets timmar för att spara ihop inför framtiden, sitter man med två barn så kanske man vill jobba mindre. Vi har alla olika behov, och befinner oss i skilda skeenden i livet.

Och alla ni som idag på arbetarnas högtidsdag skriker er hesa för sex timmars arbetsdag. Varför startar ni inte dessa företag själva, som erbjuder sex timmars arbetsdag? Det skulle vara sann socialism – av folket och för folket. Så, istället för att måla plakat och demonstrera, sätt igång och starta solidariska företag istället.


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rikard
Rikard
3 years ago

Hej. Varför man inte demonstrerar för fyradagarsvecka är märkligt. Om man stryker alla former av helgersättning och gör om semesterdagarna till en slags individuell pott med lediga dagar, samt låter lönen flyta in på kontot i realtid istället för i månadsdusörer, och dessutom stadgar att övertid endast kan tas ut i betald ledighet så borde det gå att få fram ett system som är flexibelt nog att passa alla branscher och där både anställd och arbetsgivare gynnas. Detaljmangel åsido skulle det alltså innebära att man jobbar fyra dagar i rad, och är ledig tre i rad. Om jag då vill… Read more »

Arne
Arne
3 years ago

Så j*vla sant, är så trött på alla dessa gaphalsar som kräver att andra ska göra allt åt och för dem, jädra fågelungar.

elina
3 years ago

Varför skall jag betala för någons 6 timmarsdag? Var och en får styra sin arbetstid, oftast går det alldeles utmärkt utan någon facklig eller politisk inblandning. Har arbetat alla varianter från 60 timmars vecka till två dagars vecka och varit långledigt i några månader. Man måste inte starta företag ens, bara diskutera sina önskemål med arbetsgivaren. Vill de ha en kvar så… Rikard: Övertid i ledighet kan vara knepigt. Om Landstinget inte skulle betala ut övertid i pengar får de vara utan folk. Ta bara ut i tid fungerar inte speciellt i Norrland. Då blir det tomt på sina ställen.… Read more »