Äggade socialister


Så här gör man med socialister i Tjeckien. Och det handlar inte om några enstaka äggkastare, vi pratar om en folklig resning via Facebook mm. Jag antar att tjeckerna har en del dåliga erfarenheter av socialism. Om klippet inte funkar finns länken här.

This is how you treat socialists in The Chech Republique. And it´s not just a couple of egg-throwers, no, it´s a rising movement coordinated via Facebook etc. I presume that the Chechs have some bad experience of socialism.

If the film doesn´t work, here is the link.

Thanks to Lubos Motl.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, samhälle, aktivism, ägg, äggkastning, Tjeckien, socialism, socialister


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bo
bo
11 years ago

Kastar vi för litet ägg på Marita Ulvskog månntro? Och skulle det hjälpa?

Alex
Alex
11 years ago

Pragvåren var ju ett revolutionärt socialistiskt uppror, precis som det i Frankrike samma år eller som i Ungern 1956. Sovjetunionen var i grund och botten en kapitalistisk stat.

Bryr mig inte om att politiker blig äggade, det kan de gott ha. Men om samma grej skett i Sverige och liberaler blivit äggade så skulle det vara helt andra tongångar. Då skulle det som vanligt gnällas om ”hot mot demokratin”.

Robert
11 years ago

Alex, Hur kan Sovjetunionen ha varit en kapitalistisk stat när enskilda medborgare inte fick äga företag? Det är ju själva definitionen på kapitalism. Pratar vi olika språk? Att Prag 68 och Budapast 56 var socialistiska uppror är ingen nyhet, och förresten var det få i dessa länder som vågade kalla sig något annat, inte ens när de stod på barrikaderna. Att ägga politiker är kontroversiellt, och visst kan det uppfattas som ett hot mot demokratin, yttrandefriheten etc – att jag publicerade detta var mest av humoristiska skäl. Vill du veta mer om de tjeckiska sossarnas snedsteg finns en länk längst… Read more »

Wakina
Wakina
11 years ago

Alex torde vara utav uppfattningen att sovjetunionen var statskapitalistisk, som är en slags form av kapitalims.

Staffan
Staffan
11 years ago

Man måste ha studerat nyspråksordboken väldigt noga för att påstå att Sovjet var kapitalistiskt. Jag antar att Kuba är en demokrati också?

Vad gäller äggandet tycker jag inte man kan påstå att det är ett hot mot demokratin, snarare ett väldigt tydligt uttryck för missnöje. Hade man kastat sten däremot (som vissa gör i Sverige) hade det varit nåt helt annat. En flygande sten kan orsaka allvarliga skador, det gör knappast ägg. Ägg är en symbolhandling, sten är en våldshandling.

Wakina
Wakina
11 years ago

http://sv.wikipedia.org/wiki/Statskapitalism

Google is your friend.

För övrigt tror jag att svenska nationalister och höger skulle hört ramaskrik om tex AFA börja ägga sverigedemokrater på deras möten.

Robert
11 years ago

Wakina,

Inte från mig i alla fall. Ramaskri, alltså.

Wakina
Wakina
11 years ago

Då antar jag att det är OK?

Robert
11 years ago

Wakina,
Tja, ok eller inte? Även historiskt har medborgarna tvingats ta till drastiska metoder för att hävda sina rättigheter. Det är en balansgång.