Amerikanska medier: – Är Sverige rasistiskt?

Den ansedda amerikanska tidningen Washington Post frågar sig huruvida Sverige är rasistiskt? Landet i norr, som av vissa amerikaner utmålas som ett slags utopia anses ha sina mörka fläckar, senast då den svarta artisten Snoop Dogg tvingades att göra ett urinprov pga misstanke om droger, och han satt några timmar i häkte. Andra fall målas också upp, och även SD framgångar avhandlas i artikeln.

Det är alltid intressant att läsa om Sverige från andra synvinklar. Men just i det här fallet undrar man ju vad som menas med rasism? Och i vilken kontext?

I USA där det i vissa delstater råder ett slags kallt krig mellan polisen och den svarta befolkningen? Eller Ryssland där publiken under fotbollsmatcher gör apljud när svarta spelare går in på planen?

Det handlar givetvis en stigande skala, kanske befinner sig Sverige inte särskilt högt upp, men eftersom landet av många betraktas som någonting alldeles extra och speciellt, ja, då är kraven också mycket hårdare. I vackra fina Sverige bör en svart artist inte haffas för ett urinprov, inte utan vidare i alla fall.

Världen mäter Sverige med en annan måttstock, det strålande landet i norr ska alltid vara lite bättre och lite mer korrekt, det ingår i världsbilden som skapats och projicerats på de skandinaviska länderna.

Men kanske börjar bilden att krackelera och visa sig vara falsk?

Liknande artiklar

  • Polisen och rapparen del 2Polisen och rapparen del 2 Polisen grep rappartisten Snoop Dogg häromveckan och tvingade honom till drogtest samt en kortare tid i förvaring pga misstanke om narkotikabrott. Och reaktionen lät inte vänta på sig, Snoop Dogg meddelade via sociala medier att Sverige […]
  • PolisföraktetPolisföraktet Våra personliga attityder gentemot polismakten brukar ofta bidra till intressanta diskussioner. Många är föraktfulla mot de blåklädda, ty polisen anses ägna alltför mycket tid åt att trakassera vanligt folk när de begår s.k ickebrott. […]
  • Förbud mot att ge till tiggare?Förbud mot att ge till tiggare? Bo Rothstein argumenterar för ett förbud mot att ge till tiggare. Istället för att förbjuda tiggeriet så förbjuder man själva givandet. De flesta inser att det här skulle innebära en del juridiska problem. Med vilket rätt kan samhället […]
  1. Här var en möjlighet att attackera polisens rätt att tvinga någon till pissprov för att en polis tycker att någon ser påverkad ut, vilket är ett perfekt maktmedel att använda mot folk som de inte gillar eller inte gör som de säger och man vill då jävlas med personen.