Amerikanska medier: – Är Sverige rasistiskt?


Den ansedda amerikanska tidningen Washington Post frågar sig huruvida Sverige är rasistiskt? Landet i norr, som av vissa amerikaner utmålas som ett slags utopia anses ha sina mörka fläckar, senast då den svarta artisten Snoop Dogg tvingades att göra ett urinprov pga misstanke om droger, och han satt några timmar i häkte. Andra fall målas också upp, och även SD framgångar avhandlas i artikeln.

Det är alltid intressant att läsa om Sverige från andra synvinklar. Men just i det här fallet undrar man ju vad som menas med rasism? Och i vilken kontext?

I USA där det i vissa delstater råder ett slags kallt krig mellan polisen och den svarta befolkningen? Eller Ryssland där publiken under fotbollsmatcher gör apljud när svarta spelare går in på planen?

Det handlar givetvis en stigande skala, kanske befinner sig Sverige inte särskilt högt upp, men eftersom landet av många betraktas som någonting alldeles extra och speciellt, ja, då är kraven också mycket hårdare. I vackra fina Sverige bör en svart artist inte haffas för ett urinprov, inte utan vidare i alla fall.

Världen mäter Sverige med en annan måttstock, det strålande landet i norr ska alltid vara lite bättre och lite mer korrekt, det ingår i världsbilden som skapats och projicerats på de skandinaviska länderna.

Men kanske börjar bilden att krackelera och visa sig vara falsk?


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arne
Arne
5 years ago

Här var en möjlighet att attackera polisens rätt att tvinga någon till pissprov för att en polis tycker att någon ser påverkad ut, vilket är ett perfekt maktmedel att använda mot folk som de inte gillar eller inte gör som de säger och man vill då jävlas med personen.