Anpassning till verkligheten

Anpassning till verkligheten 1Kungsbacka kommun inför tillståndskrav för att tigga. Med tanke på att det ofta är utländska medborgare som ses tigga utanför affärer och andra offentliga platser, så är det förvånade att ingen reglering satts i funktion tidigare. För andra EU-medborgare krävs anställning inom 3 månader och anmälan hos skatteverket etc. Ska invandraren starta eget företag blir det givetvis ännu mer pappersarbete. Just tiggeriet har behäftats med ett slags inofficiellt undantag. Undrar just om andra än tiggare skulle kunna kräva dylika undantag? Förmodligen inte.

En annan anpassning till verkligheten är att Riksdagen beslutat om att införa tjänstemannansvaret, dvs att det ska bli straffbart för tjänstemän att begå felaktigheter i ämbetet. Detta kan ses som en självklarhet, och kanske kan vi komma till bukt med överbyråkratisering och skatteslöseri genom den här lagstiftningen, som ingalunda är något nytt. Tjänstemannansvaret har funnits förr om åren, men plockats bort av politiker som ville slippa ansvar. Ansvarsfrihet är praktiskt för politiker och byråkrater, men inte så trevligt för medborgarna, och direkt olämpligt i en rättsstat.

Medan ”Liberalernas” Jan Björklund sonderar aktivt bland partikamraterna, för att om möjligt bygga en regering med socialdemokrater och miljöpartister. Vänsterpartiet får de förmodligen på köpet, vare sig de vill eller ej. Då vet vi vart de så kallade Liberalerna står politiskt, och hur de vill verka under den kommande mandatperioden. Anpassning till verkligheten är inte något som alltid sker smidigt; för Jan Björklunds parti kan det resultera i att de inte finns kvar till nästa val. Jag misstänker att det fortfarande finns falanger inom Liberalerna som ser ett samarbete med de rödgröna som ett svek. Och vi behöver inte ännu ett socialdemokratiskt parti i riksdagen, vi har ju redan flera stycken.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan
Stefan
1 year ago

I varje fall kan vi skatta oss lyckliga att sossarna idag är nåt helt annat än på Palmes tid.
Vart hade vi varit dag annars är den stora frågan?
Idag är man inte lika bekymrad om sossarnasitter vid makten bara inte vänstern får inflytelse så funkar det.
Men helst KD dom har den enda fungerande politiken enligt mig.