Antitrumperiet, upploppen och höstens presidentval


Antitrumperiet, upploppen och höstens presidentval 1Jag ser många goda vänner som postar lustiga saker om USA:s president Donald Trump. Det handlar ofta om att Trump är lite korkad eller gör något dumt. Eftersom dessa vänner inte har en blekaste aning om amerikansk politik så får man kanske vara lite överseende.

Trump har ju åstadkommit en hel del, sänkt skatter och minskat byråkratin, samt avhållit sig från att starta nya krig, och fått igång ekonomin, fram till coronakrisen vill säga. Virussjukdomen har också hanterats bra, mycket bättre än i exempelvis Sverige. Och Trump är defintivt inte dum, utan tvärtom en smart och driven affärsman.

Det är något vulgärt över den här trenden om att visa öppen aversion mot Trump. Som om man själv vore bättre? Som om ens egna politiker vore bättre? Som om man ens visste något om amerikansk inrikespolitik?

Antitrumperiet är delvis orkestrerat av det demokratiska partiet i USA, samt dess anhängare. De tar till alla fula knep för att smutskasta Trump, särskild när deras egen kandidat, Joe Biden, är så svag och har en tvivelaktig karaktär.

Demokraterna stödjer även den marxistiska organisationen Black lifes matter, och de raskravaller som blommat upp på olika ställen i USA och världen, efter det uppmärksammade fallet av polisbrutalitet mot den svarte medborgaren George Floyd. Polisen i fråga ska dömas i rätten, men det räckte inte för aktivisterna. Upploppen lever numera sitt eget liv, med vandalisering, stölder och våld. Aktivisterna har på några ställen utropat autonoma områden där polisen inte ska ha tillträde. De agerar dessutom historierevisionister vandaliserar statyer och monument, som de anser vara rasistiska. Ett begrep som sedan länge är urvattnat och inte längre betyder någonting, mer än att stödja aktivisternas krav och vilja till makt. Vi är alla rasister numera.

Alla dessa vägar bär till Trump. Det finns starka krafter som vill störta den nuvarande presidenten. Notera att Hillary Clinton fick ihop dubbelt så mycket pengar till sin kampanjkassa än Trump i det förra valet. Demokraterna är de förmögna särintressenas alternativ. Nu finns det folk som fruktar kravaller och upplopp inför presidentvalet, och försök till omstörtning av det politiska systemet. Inte helt olikt det som hände i Ukraina med Euromaidan, även där fanns det starka krafter som ville ha en omdaning. Familjen Biden råkar märkligt nog ha en del intressen i Ukraina, något som rört till det för presidentkandidaten. Notera också hur media ofta slår dövörat till inför skandaler från demokraterna, medan de undersöker varenda kommatecken i Trumps Twitterkommentarer.

Om inte något oväntat händer så kommer Trump att vinna valet, så skrev jag och många andra för ett tag sedan. Nu håller det oväntade kanske på att hända?


Följ oss!