Är en röst på LIBERALA PARTIET bortkastad?


Ja, det är inte lätt, röstar man på allianspartierna så fortsätter integritetskränkningarna och bygget av övervakningsstaten, t.ex FRA-lagen, ACTA, Datalagringsdirektivet, SWIFT-avtalet etc. Och inte heller har skatten sänkts sådär förfärligt mycket, staten lägger sig i våra liv nästan lika mycket som för fyra år sedan.

Röstar man på de rödgröna så accepterar vi socialistiskt experimenterande, skyhöga skatter – OCH förmodligen en övervakningsstat.

Piratpartiet tycker många är ett alternativ, men deras politik är ogenomtänkt och banal på många områden. Jag förstår inte varför t.ex libertarianen HAX stödjer piratpartiet när de i princip vill socialisera läkemedelsindustrin?

Nej, om min röst ska bli moraliskt försvarbar så bör jag rösta på liberala partiet. Jag kanske inte håller med i allt till 100%, men det handlar ju om att följa sin övertygelse så långt det går, och att med små små steg förändra mot det vi anser är bättre.

Ett klassiskt liberalt/libertarianskt parti skulle VERKLIGEN behövas i riksdagen. Frihetliga tankar borde bli en naturlig del av debatten som en motpol mot skatteförtryck, förmynderi och integritetskränkningar. Och inget annat parti står upp för vår frihet och integritet.

Förmodligen är min röst bortkastad, liberala partiet kommer nog inte ens i närheten av 4%, och då har jag inte bidragit med något till politiken och demokratin kan tyckas. Fast å andra sidan om alla tänker lika pessimistiskt, då lär ju inga nya tankar, idéer och politiker någonsin komma in i riksdagen. Så, om jag ska göra rätt då bör jag alltså rösta på detta lilla osynliga parti.

Sprid detta till alla liberaler, inte för att jag vill agera valarbetare, men det finns ju faktiskt ett parti som representerar oss, och då bör man ju för tusan rösta på dem! Alltid retar det någon.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, liberalism, liberal, klassisk liberalism, liberala partiet, liberalt parti, liberala partier, libertarianism, libertarian, klassiskt liberal, nyliberal, nyliberalism, val 2010, valet


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
apocalypse nowish
10 years ago

hear hear.

hemlig beundrare
hemlig beundrare
10 years ago

Texten på bilden är felstavad, det står ”rösta på dig sjäv”.

Robert
10 years ago

Jo, förutom korrekturläsare skulle de även behöva lite hjälp med det grafiska formspråket… Det finns faktiskt rättstavade skyltar på nätet också, vet inte varför jag valde just den här.

Christian
10 years ago

Facebooks cache är lite oberäknelig, den visar ibland en gammal bild som är utbytt sedan tidigare. Här är originalet: http://www.liberalapartiet.se/bilder/facebook/facebook-omoss.png

Det finns massor med saker vi behöver hjälp med och det är bara att hugga i för den som vill. Det var så jag började i partiet. Så vill man hjälpa till är det bara att säga till.

Robert
10 years ago

Den felaktiga bilden är härmed BORTAGEN och ersatt med en rättstavad.

Mattias Grönborg
Mattias Grönborg
10 years ago

Sant; tänkte på detta med polisstat häromdagen i samband med att en del butiker har börjat ställa upp skyltar angående kassaregisterlagen 2007:592. Detta innebär att dom kommer fråga efter namn och kontaktuppgifter även när du handlar kontant.