Är krisen över?

Jag köpte en bil igår. Och jag vet, det är helt fel läge; vi borde cykla, åka kollektivt etc. Men det är inte lätt att lösa vardagsbestyren med familj, småbarn, fritidsintressen etc utan bil. Så med lite rabatt blev det en bil tillslut.

Vid kontraktsskrivningen snabbintervjuade jag försäljaren, och det han sa förvånade mig. Och jag insåg att jag inte var ensam i mitt köp. Försäljningen var tydligen uppe i normala nivåer igen. Han gav mig t o m siffror och statistik. Då pratar vi iof om en av de största bilhallarna i Stockholm, samt sänkta priser – men ändå?

Har det vänt? Bilköp är trots allt en stor investering, som de flesta kan vänta med till bättre tider. Det är få som måste köpa en bil akut och trotsa finanskriser etc. Visst hjälper även den låga räntan till, men jag skönjer ändå ljuset i tunneln. Så snart är det fart på hjulen igen, dvs tills nästa bubbla briserar någonstans i världen.

Intresant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, ekonomi, krisen, finanskrisen, bil, bilar, bilbranschen

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nils Dacke
Nils Dacke
11 years ago

Knappast, vi har kanske nått en platå och krisen som är den första globala sedan 1929 och kommer att bli svår. Alla försluste i den finansiella sektorn är inte tagna än och precis som Borg så kommer en andra våg kanske under hösten i år. USA ligger otroligt dåligt till då de verkligen trott på att de kunde lägga ner sin egen industri och importera alla varor och exportera inmaterialla rättigheter i form av programvaror och filmer med hjälp av kreativitet. Om vi inte är rasister så är även kreativitet jämnt fördelat på jordklotet och utvecklingsländerna konkurrerar på alla områden… Read more »

Robert
11 years ago

Nej, krisen är nog inte över; men man vill så gärna dela med sig av de goda nyheter som ändå finns. Och uppriktigt sagt så blev jag förvånad över bilhallens siffror.