Arbetskraftsinvandring – äntligen!


Regeringen föreslår en öppnare politik kring arbetskraftsinvandring, där arbetsgivare kan erbjuda utländska medborgare jobb; ingen blir heller utvisad om hon har en anställning. De borgerliga partierna har dessutom mp med på ett hörn, vilket är bra, och tydligt visar på en spricka i den rödgröna falangen.

Det är framför allt socialdemokraterna, påhejade av LO, som varit motståndare till arbetskraftsinvandring. Istället har man byggt en migrationspolitik baserat på flyktingmottagning, anhöriginvandring och bidragsförsörjning, vilket kostat samhället enorma summor, bidragit till onödiga kulturkrockar, orsakat nyfattigdom, arbetslöshet och utslagning. Dessutom vill numera Sahlin & Co beordra invandrare till förutbestämda kommuner i den sociala ingenjörskonstens namn.

Vi måste acceptera att globalisering, snabbare och utökade kommunikationer kommer att bidra till att folk flyttar i allt större utsträckning. Vi kan inte möta denna utveckling med flyktingförläggningar, bidrag och undermåliga sfi-kurser. Låt folk jobba, och bidra till samhällets och sin egen rikedom. Detta är den bästa integrationen, den bästa vägen in i ett nytt samhälle och ny kultur.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, alliansen, regeringen, invandring, migration, flyktingar, arbetskraftsinvandring, flyktingpolitik


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Markus
Markus
12 years ago

Jobba med vadå? Enligt SCB (statistiska centralbyrån) så har andelen 16-64 år med heltidsarbete (alltså personer som förhoppningsvis kan försörja sig själva utan bidrag) ökat med blygsamma 38300 personer, från 3340100 till 3378400, från samma period förra året. Samtidigt är över 2 miljoner i arbetsför ålder inte i arbete.

Alla tecken pekar nu mot en ny lågkonjunktur med början redan i höst, givetvis med ökande arbetslöshet som följd. Det får nog tyvärr bli flyktingförläggningar, bidrag och undermåliga sfi-kurser även i fortsättningen om Sverige ska vara bäst i Europa på att bejaka ”globaliseringen”.

Läs också:
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20080328/OPINION/477852181/1024

Robert
12 years ago

Markus,
Ja, det är väl det som är uppsidan med arbetskraftsinvandring, att under dåliga tider tas få emot och under bättre tider kan fler komma. Systemet är självreglerande.

Dagens asyl/flyktingpolitik tar inte hänsyn till konjunkturer el dyl.

Personligen anser jag att man bör vikta över till arbetskraftsinvandring och minska flyktingmottagningen, till de verkligt behövande/utsatta.

Markus
Markus
12 years ago

Jag håller med om att man borde minska flykting/anhöriginvandringen till förmån för de verkligt behövande och som du skriver, vikta över på arbetskraftsinvandring. Tyvärr finns inte den politiska viljan (eller modet) till detta bland riksdagspartierna så vi kommer förmodligen även fortsättningsvis att ha Europas generösaste mottagande av flyktingar och så kallade flyktingar. Förslaget om att underlätta för arbetskraftsinvandringen lämnar tyvärr många frågetecken efter sig. Ledaren i Kristianstadsbladet tog upp några farhågor som jag delar. När det gäller arbetskraftsinvandring eller inte så borde något också göras åt det faktum att 10000-tals ungdomar varje år utbildar sig till yrken som inte efterfrågas… Read more »

Robert
12 years ago

Markus,
Nja, regeringen vill ju införa krav på försörjning (delvis) för anhöriginvandrare, det händer en del ändå.

Tyvärr är det svårt att komma till rätta med obalansen vag gäller utbildningar, vi kan ju knappast tvinga folk att utbilda sig till vissa yrken. Jag tror att det ger sig till slut, om allt färre utbildar sig till t ex ingenjörer, så kommer landet sakta men säkert att vikta om till andra näringsgrenar. Och även om vi skulle utbilda massor av folk med ”rätt” yrken, så vet inte om de behövs imorgon.

lee
lee
11 years ago

Konstigt att när sverige ska hämta arbetskraft så är det från Kina och Indien .Är det slut på raketforskare,Kvantumfysiker och andra högutbildade i Kosova,Somalia,Irak och Afganistan?för vi får alltid höra hur mycket vi tjänar på den invandringen av asylsökande.Pensionsräddarna och resurserna