Bör staten hjälpa Volvo?


Bör staten hjälpa det krisande Volvo PV? Liberalt sinnade debattörer är inte särskilt förjusta i den här typen utav räddningsaktioner. Visst är Volvo viktigt, visst ger företaget arbete och försörjning år många, och bidrar till exportintäkter, det utgör dessutom ett starkt varumärke för Sverige och vår identitet.

Men skulle inte politikerna tänkt på detta lite tidigare?

Notera att vi bor i ett av världens mest bilfientliga länder; en väldigt stor del av Volvos omsättning går till skatter i olika former, arbetsgivaravgifter, bolagsskatt, moms, samt skatt som de anställda betalar. Samma gäller för Volvos alla underleverantörer. Vi har dessutom hög skatt på drivmedel, dyra parkeringsavifter i storstäderna, fordonsskatt, trängselavgifter.

Samt dyr och krånglig körkortsutbildning, och givetvis diverse obligatoriska försäkringar, och allt detta är också hårt beskattat. Hela servicemarknaden, med reparationer och reservdelar, lever också under liknande förhållanden. Vårt vägnät skulle dessutom behöva byggas ut ordentligt, Sverige har få motorvägar, och dålig infrastruktur runt storstäderna, framförallt Stockholm.

De olika skatterna och avgifterna må vara berättigade var och en för sig – det finns säkert många politiska skäl till att mjölka storföretagen – men SAMMANTAGET blir det en enorm börda för bilägarna och fordonstillverkarna. Jag överlåter åt någon annan att räkna fram den totala skattesiffran, men vi kan nog enas om det rör sig om enorma summor. Pengar som givetvis skulle kunna ha använts till annat, forskning, utveckling, löner, ekonomisk buffert, billigare bilar etc.

Att i detta läge ropa efter statlig hjälp är kanske inte så konstigt?

Givetvis vill jag inte ha en förstatligad bilindustri, eller politiskt kontrollerat näringsliv, men jag kan förstå att vissa aktörer ute i näringslivet tycker att det är inte mer än rätt att staten drar sitt strå till stacken nu när det krisar. Staten har ju på sätt och vis bidragit till det bilfientliga klimatet, fördyrningen och trögrörligheten.

Kanske hade det varit bättre att se till att vår nationalklenod Volvo, som är så viktig för vårt land, haft bättre förutsättningar redan från början? Att i detta läge börja fundera på vad staten kan göra handlar om ren och skär panik.

Om vi inte kan skapa en grogrund för starka konkurrenskraftiga företag, då får vi vänja oss vid tanken att landet förlorar viktiga bolag med jämna mellanrum, och medborgarna får försörja sig på annat sätt.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, skatt, skatter, Volvo, finanskrisen, krisen


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rasmus Kaj
Rasmus Kaj
11 years ago

Om Sverige är ”bilfientligt” så tror jag knappast att det på något relevant sätt har bidragit till den svenska bilindustrins problem. De problem du radar upp gäller ju bilägare oavsett bilen är en volvo eller saab eller om den är importerad. Kanske hade de Svenska bilbolagen till och med klarat sig bättre om Sverige verkligen hade ställt världens hårdaste miljökrav på sina bilar. Om ”klarar de Svenska miljökraven” under de senaste decennierna blivit synonymt med att bilen är så miljövänlig som över huvud taget är möjligt så hade nog de svenska bilmärkena haft betydligt mindre kris än sina konkurrenter i… Read more »

Robert
11 years ago

Rasmus kaj,
Ju krångligare och dyrare för bilägarna, desto färre som köper och kör.

Jag själv har ingen bil, fast jag borde enl. alla målgruppsanalyser, det samma gäller många av mina vänner. Och det är knappast tal om att köpa TVÅ bilar, vilket iof skulle vara praktiskt.

Och det gynnar ju knappast bilindustrin, som Volvo är en del av, eller hur?

Rasmus Kaj
Rasmus Kaj
11 years ago

Det är inte särskilt få svenskar som har bil. Däremot känns det spontant som att andelen svenska bilar som kör förbi är avsevärt mindre än för tjugo år sedan.

Så påståendet ”Ju krångligare och dyrare för bilägarna, desto färre som köper och kör.” kan i och för sig vara sant, men det har ingenting med den svenska bilbranchens problem att göra.

Rasmus Kaj
Rasmus Kaj
11 years ago

Belägg för att det inte är särskilt få svenskar som har bil:

http://www.scb.se/templates/tableOrChart____34762.asp

Robert
11 years ago

Rasmus,
Jag pratar om personlig erfarenhet, och JAG upplever det som väldigt krångligt och dyrt att ha bil, därför köper jag ingen. Jag vet att andra delar mina känslor.