Borgerliga LO-medlemmar har det inte lätt


LO uppmanar sina medlemmar att inte rösta på de borgerliga partierna. På valaffischerna står det att ”vi inte har råd med en borgerlig regering”. Den exakta poängen är oklar, men jag antar att de är rädda att borgarna ska köra folkhemmet i dokumentförstöraren, dumpa strimlorna i Nybroviken och därefter garva häcken av sig tillsammans med resten av pingvinorkestern, bestående av direktörer, grevar, baroner, generaler och avdankade tennisproffs.

Hur bör en borgligt sinnad LO-medlem bete sig? Lämna fackförbundet? Men om inget annat förbund passar? Byta politiska åsikter?

Förväntas alla LO-medlemmar rösta på socialdemokraterna? Är det rätt att använda fackförbundets pengar till dylika kampanjer?

Så här ser LO:s affischer ut. Enligt gammalt beprövat manér är det en person, gärna en man eller kvinna av folket, som korthugget berättar varför en borgerlig regering är pest och kolera.

Det ges ingen förklaring till hur den rödgröna alliansen skulle kunna uppfylla deras drömmar om bättre vård, skola, jobb och framtid – eller varför de rödgröna inte hunnit göra det under de två senaste mandatperioderna. Däremot är alla LO:s affischpersoner eniga om att det måste ”satsas” och ”att det måste komma alla till del”. Märkligt, det står samma sak på de borgerliga valaffischerna.


Följ oss!