Början på slutet för Löfven?

Början på slutet för Löfven? 1Vänsterpartiet ska lämna in en misstroendeförklaring mot regeringen. Skälet är reformeringen av arbetsförmedlingen. Även M, SD och Kd ansluter sig till kritiken, fast med en kortare kravlista, som dessutom kan tillmötesgås.

Förmodligen blir det inte en fullskalig regeringskris (om inte sossarna själva vill det). Men det kan leda till slitningar i den röd-grön-liberala-röran.

Det är en ohelig allians. Visserligen omfamnar de alla socialdemokratins idéer om högt skatteuttag och stor statsmakt, men det kan skära sig på detaljnivå.

På den andra planhalvan har vi moderaterna, sverigedemokraterna och kristdemokraterna som inte kan ta makten själva, eftersom de har för få mandat i riksdagen. De skulle också behöva stödja sig på mittenpartierna, som numera drar mer åt vänster. Så det kanske blir en svår ekvation om inte centern och liberalerna släpper in Jimmie Åkesson i stugvärmen.

Ett extraval i skuggan av bomber och ökad kriminalitet skulle ge SD väldigt många fler röster, och möjligen kan en socialkonservativ falang ta makten efteråt, bestående av M, SD och KD.

Det ligger å andra sidan inte i vänsterblockets intresse att utlysa extraval just nu, de skulle förlora väldigt mycket på det. Men de kanske har bestämt sig för att ge upp, och kastar in handduken? Situationen i landet är svår, och möjligen inser de sin oförmåga. Då gäller det att avgå med lite stil, och vänsterpartiet ger regeringen en möjlighet med den här misstroendeförklaringen.

Läget i landet just nu kräver ett tillfälligt men totalt invandringsstopp, där man reder ut problemen och återupprättar lag och ordning dels via kraftfulla polisiära insatser och dels utvisningar.

Vi behöver också nå en insikt om att fri invandring inte fungerar om man inte samtidigt bygger ut infrastrukturen i samma takt. Detta har inte gjorts. Vården, omsorgen, skolorna, trygghetssystemen, polisen, rättsväsendet hänger inte med alls. Och det är dyrt och tar tid att bygga infrastruktur. Det blir en omöjlig ekvation.

Vi inser också att invandrarna bör vara självförsörjande, vi har inte råd att försörja dem med skattebetalarnas pengar; det är dessutom oetiskt och skapar splittring i samhället. Flyktinghjälp bör bekostas av frivilligt ihopsamlade medel.

Invandringen bör viktas över mot arbetskraftsinvandring med ett tydligt merit- och poängbaserat system. Det är ju tyvärr så att inte ens arbetskraftsinvandrare är lönsamma för samhället, om de har för låg utbildning och tjänar för lite, och dessutom hämtar sina gamla föräldrar som får leva på svensk folkpension. Hela det svenska migrationssystemet måste byggas om från grunden.

Den sittande regeringen är lamslagen, och de inser förmodligen sin oförmåga. De kan inte föreslå de ovan nämnda åtgärderna eftersom de retoriskt och ideologiskt målat in sig i ett hörn. Därför är det bäst att de avgår så snabbt som möjligt, och låter folket bestämma vilka som ska föra landet ur krisen.

*

Bilden är från Wikipedia.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Hyllengren
Jan Hyllengren
9 months ago

Sju av tio svenskar håller med dig. Med politikerna verkar det vara ungefär tvärtom. Deras fina värdegrund (åsikt) med vidöppna gränser, allas-lika-värde till den svenska rättighetskatalogen, feminism innebärande avsky för patriarkatet (vita män), gynnande av ”fredens religion” samt förstås mångfald (sharia), trumfar väl det mesta vi 7/10 tycker i dess frågor. Därför tänker de inte riskera något i ett extraval. Särskilt inte V.

Jan Andersson
Jan Andersson
9 months ago

Redan under sjuttiotalet och Olof Palmes snabba utbyggnad av den offentliga sektorn varnade de förståndiga för den dag när en majoritet av alla röstberättigade skulle få sin utkomst genom skattemedel. Efteråt skulle det aldrig gå att vrida klockan tillbaka till ett borgerligt konservativt samhälle som främst värnade om näringslivets bevarande och utveckling – alla partier som ville ha röster skulle dra åt vänster och aldrig stödja skattesänkningar eftersom det skulle drabba alla offentliganställda som röstade vänster för sin egen löneutvecklings skull utan att tänka i vidare sammanhang på vilka som egentligen betalar. Nu är vi där. Näringslivets arbetskraft skulle inte… Read more »

Rikard
Rikard
9 months ago

Hej. En sak jag inte begriper är varför massinvandringsförespråkare, som Svenskt Näringsliv och Timbro och div. libertarianer såväl som den allmänna islamofila vänstern inte tar upp hur man skall hantera svenskar som är beroende av bidrag för att leva. Sjukpenning under lång tid för att rehabåtgärder saknas på vettigt eller effektivt sätt, sjukersättning för den som inte längre kan jobba (och F-kassans fulspel för att få ersättningsnivån att bottna innan den beviljas), pensionen som inte skiljer sig ett dyft för en medel- till låginkomsttagare, med mera – vad sker med dessa om man stryker bidragen? För jag tror knappast att… Read more »

Jan Andersson
Jan Andersson
9 months ago

Jag satt en gång i en fackstyrelse men drog mig bort. En iakttagelse är att facket bara bryr sig om kollektivet, inte de enskilda medlemmarna. När jag behövde hjälp själv en gång, var jag tillbaka på gatan inom ett par minuter. När ett företag behöver en ny medarbetare med vissa erfarenheter och egenskaper, så borde man vända sig till det lokala facket i första hand, som kan kontakta regionkontoret med flera för att hitta en lämplig kandidat, och inte till Arbetsförmedlingen som knappast förstår vad arbetsgivaren söker. Det borde däremot det lokala facket ha en väsentligt bättre uppfattning om, annars… Read more »