Centern har fattat mod

Centern tillsammans med en rad liberala partier i Europa protesterar mot EU:s datalagrinsdirektiv. Ett kontroversiellt förslag som går ut på att alla våra internet- och telefonaktiviteter sparas i sex månader. Kritikerna menar att genom dylika förslag kan ett övervakningssamhälle byggas där medborgarna är kontrollerade från vaggan till graven. Och kritikerna har förmodligen alldeles rätt.

Att centern höjer rösten tycker jag är alldeles utmärkt, kanske är det de liberala krafterna i partiet som slutligen har fått något litet att säga till om? Samtidigt vill alliansen – där centern ingår – rösta igenom förslaget. Hur detta går ihop med centerns protester blir intressant att se, kanske blir det platt fall likt Federleys FRA-kollaps?

Hursomhelst, det är bra att centern gör något. Politik handlar ju inte bara om att snacka (något även Barack Obama blivit bryskt medveten om). Det är mycket babbel under valrörelserna, sedan blir det tyst. Mig veterligen är centerns protest den första signalen från ett etablerat parti i Sverige att övervakningslagarna inte är ok.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.