Chavez jagar judar

Att klasskampen, och kampen mot kapitalismen lätt transformeras till kampen mot judarna har både Lenin, Stalin och numera även Chavez bevisat. Det är blott en tidsfråga innan Venezuelas starke man förpassas till marxisternas skräphög av oäkta socialister tillsammans med Pol Pot, Stalin och Mao.

Via Aqurette.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Liknande artiklar

 • Nej, vänstern gillar inte olikaNej, vänstern gillar inte olika Den moderna vänstern har ett märkligt arv vad gäller människosyn och förhållningssätt till olika variationer i populationen. Redan på Lenins tid skanderade man ner med borgarna och judarna. Och idag väljer man konsekvent att backa […]
 • Granne med en kommunistGranne med en kommunist En av 1900-talets totalitära ideologier har överlevt, och frodas fortfarande. Kommunism i olika former har tillfogat extremt mycket skada i världen. Från Stalins Sovjetunionen, Maos Kina till Pol Pots Kambodja. Och än idag ser vi […]
 • Revisionismens baksidorRevisionismens baksidor Låt oss anta - någon gång i en inte alltför avlägsen framtid - att sverigedemokraterna tar makten, och det skapas ett samhällsklimat där det inte längre är politiskt korrekt att avbilda afrikaner och araber i exempelvis […]
 1. Hmm, jag tror att det rötr sig mer om den kriminella Zionisterna han är emot. För den delen precis som flertalet av männskligheten. Glöm inte att av 180 länder endast två röstar gång på gång för denna politik.

 2. Alla zionister kan knappast vara kriminella. Eller hur resonerar du? Zionismen är en rörelse, inte en strukturerad ideologi eller verksamhet.

 3. Well, bolsjevikerna under Lenins tid hade en klar överrepresentation av judar i ledningen för partiet och staten, så att koppla ihop den tiden med Stalins judepogromer är oseriöst.

  En av de främsta orsakerna till att socialdemokratin i Ryssland (bolsjeviker såväl som mensjviker) fick ett så stort stöd bland judiska arbetare var just att man tog en principiell ställning mot pogromer.

  Den ryska socialdemokratin kämpade på gatorna tillsammans med judar och armener mot svartahundradenas och tsarregimens sekteristiska våld, det är ett historiskt faktum, och Lenin organiserade aldrig några judepogromer.

 4. Erik Andersson,
  Även under Lenin hetsades det mot judarna, med slagord som: “Strike the Jew and save Russia” och “Strike the Jew and the Bourgeoisie.” Judiska skolor stängdes, det judiska kulturen bannlystes etc. Ofta var det Yevsektzia som stod bakom (lojala judiska sektioner inom kommunistpartiet).

  Vad som hände under Stalin behöver jag väl inte ens gå in på…?

  Du har en poäng i att Lenin personligen inte var särskilt judefientlig, men det fanns andra i hans närhet som var det.