Chavez jagar judar


Att klasskampen, och kampen mot kapitalismen lätt transformeras till kampen mot judarna har både Lenin, Stalin och numera även Chavez bevisat. Det är blott en tidsfråga innan Venezuelas starke man förpassas till marxisternas skräphög av oäkta socialister tillsammans med Pol Pot, Stalin och Mao.

Via Aqurette.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, Hugo Chavez, Chavez, Venezuela, socialism, kommunism


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Netzach
Netzach
12 years ago

Hur är det, är Fidel Castro en äkta eller en oäkta socialist nu för tiden? 😀

Avancemang
Avancemang
12 years ago

Skulle inte förvåna mig om han fortfarande är ”äkta” 😉

Carl Magnus the latest
Carl Magnus the latest
12 years ago

Hmm, jag tror att det rötr sig mer om den kriminella Zionisterna han är emot. För den delen precis som flertalet av männskligheten. Glöm inte att av 180 länder endast två röstar gång på gång för denna politik.

Avancemang
Avancemang
12 years ago

Alla zionister kan knappast vara kriminella. Eller hur resonerar du? Zionismen är en rörelse, inte en strukturerad ideologi eller verksamhet.

Erik Andersson
Erik Andersson
12 years ago

Well, bolsjevikerna under Lenins tid hade en klar överrepresentation av judar i ledningen för partiet och staten, så att koppla ihop den tiden med Stalins judepogromer är oseriöst.

En av de främsta orsakerna till att socialdemokratin i Ryssland (bolsjeviker såväl som mensjviker) fick ett så stort stöd bland judiska arbetare var just att man tog en principiell ställning mot pogromer.

Den ryska socialdemokratin kämpade på gatorna tillsammans med judar och armener mot svartahundradenas och tsarregimens sekteristiska våld, det är ett historiskt faktum, och Lenin organiserade aldrig några judepogromer.

Avancemang
Avancemang
12 years ago

Erik Andersson,
Även under Lenin hetsades det mot judarna, med slagord som: “Strike the Jew and save Russia” och “Strike the Jew and the Bourgeoisie.” Judiska skolor stängdes, det judiska kulturen bannlystes etc. Ofta var det Yevsektzia som stod bakom (lojala judiska sektioner inom kommunistpartiet).

Vad som hände under Stalin behöver jag väl inte ens gå in på…?

Du har en poäng i att Lenin personligen inte var särskilt judefientlig, men det fanns andra i hans närhet som var det.