Coola kommunister

Visst är det coolare med en svart t-shirt med ferrari-röd stjärna än en dassig skjorta från KappAhl? Eller varför inte en Mao-keps, palestinaschal, svart rock, kängor och skön, skön, skön musik i iPoden, som rockar röven av högern! Det finns en hel kollektion med designade attribut för den klädmedvetne socialisten, från små chicka arméväskor, underkläder, till huvor i olika storlekar, eller varför inte en replika av Palmes jeansdress eller Ahmadinejads nätta kostym i x-small.

Samma sak är det i bloggvärlden, man kan inte mer än gilla den missriktade, men ack så vilda och rena kraft som finns bakom dessa svarta, väldesignade, mörka och dystra bloggskal: vänsterbloggar, kampbloggar, konfliktbloggar, radikalfeminstbloggar etc. Engagerade människor som skriver om klasskampen, förtrycket, kapitalistväldet, den strukturella diskrimineringen av kvinnor, utlänningar, djur. Och överklass-våldtäktsmän (dömda av Aftonbladet) som släpps fria! Sist men inte minst, den vidriga borgerliga regeringen som sänker a-kassan för de rikaste, tvingar arbetslösa att jobba, lämnar ut statens pengar till medborgarna, avskaffar värnplikten i fredstid etc etc.

Visst var det coolt när morsan och farsan stod på barrikaderna på 60-70-talet, frisyrerna, polisongerna, attityden! När de gjorde uppror mot det kapitalistiska skolsystemet (i sosseland…) och ockuperade sitt eget kårhus! SVT har hakat på vänstertrenden och sänder tv-serien Upp till kamp under hösten. Samtidigt gör regeringen upp med kommunismens blodiga arv, när de släpper boken om de rödas brott mot mänskligheten. Att länder inspirerade av Marx läror alltid misslyckats är inget som oroar de coola kommunisterna. Kepsen är viktigare än vad som finns under den. Stalin och Mao var ju inga RIKTIGA kommunister, eller var de det? Åsikterna går isär.

Det är helt rätt att vara ung och röd, testosteronet löddrar av faktiska och inbillade oförätter; tänk att Marx kan bemöta alla idéer och ge svar på allt! En holistisk väv som inbegriper allt, stringentare än de stora konspirationsteorierna, mer utstuderad än snickarkillen från Nazaret, och oändligt mer genomtänkt än alla dessa förljugna idéer om frihet, jämlikhet och broderskap som polarn i KappAhl-skjortan mumlar om.

Det ingen idé att diskutera med socialister, de har ändå alltid rätt; i bästa fall blir du förlolämpad och hånad. Vi som har småbarn känner igen fenomenet, min dotter tycker att lillebrorsans leksaker är ALLAS, medan hennes leksaker uteslutande är HENNES. Om lillebror opponerar sig får han en smäll på huvudet. Kringgärda detta med snåriga teorier, skaffa en profet med stort skägg, och hetsa olika folkgrupper mot varandra så har du socialismen i ett nötskal. Väljer du att hetsa olika raser mot varandra kan du istället kalla dig nationalsocialist, eller hetsa nationer och religioner mot varandra och kalla dig konservativ. Olika varianter av mobbingideologier; coolast kläder vinner, och glöm inte musiken!

Intressant? Andra bloggar om: samhälle, politik, vänstern, kommunism, marxism, socialism, satir, humor

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristoffer Ejnermark
Kristoffer Ejnermark
13 years ago

Men Robert, jag kan förstå att det är ett skämt och att du därför inte behöver argumentera för dina flygande påståenden. Men ändå? Ingen idé att debattera med socialister för att de ”alltid” har rätt? Min erfarenhet av sådana påståenden är att meningsmotståndaren helt enkelt förlorat argumentationen med att sakna argument, alltså precis tvärtom. Det gäller från personer oavsett ideologisk tillhörighet. Att attackera meningsmotståndarens ovilja att ändra sig, istället för att satsa på själva argumentationen. Men nu är ju detta inlägg ett skämt från din sida så det kanske inte är så viktigt. Dessutom, tack för att du tycker oss… Read more »

Robert
13 years ago

Jag skämtar aldrig.

Fredrik
Fredrik
13 years ago

Kristoffer:
Om Du nu Inte förlorat argument, förklara då följande, som ingen socialist jag försökt med klarat av:

1. Varför går ni inte ihop tillsammans i ett kollektiv och praktiskt visar att kommunism fungerar? (När ni visat detta kommer nog folk _självmant_ byta till er sida, utan ”revolution”).

2. Kommunism går (som jag försöker visa) att implementera inom/”ovanpå” ett liberalt samhälle. Tyvärr inte tvärtom. Vilket samhälle bör då rimligtvis utgöra grunden?

..

Kristoffer Ejnermark
Kristoffer Ejnermark
13 years ago

Fredrik:

Svar på fråga 1 & 2: Det går inte att skapa en socialistisk ö i ett kapitalistiskt hav. Det är därför aldrig ”socialism i ett land” kommer att fungera.

Robert
13 years ago

Ejnermark,
Varför inte?

christoffer
13 years ago

anledningen till att socialism i ett land inte funkar är att de personer som är ”smartare” och därför ska bidra med mer (enligt socialistisk princip)ofta inte vill bidra med mer. och då har de en tendens att sticka ifrån landet.

Vi kan alla räkna ut var det slutar.

Johan R. Sjöberg
13 years ago

Med andra ord: socialism kräver tvång. Åtminstone statssocialism.

Fredrik
Fredrik
13 years ago

Kristoffer:
Tack för det fantastiskt uttömmande och argumentsfyllda svaret. Då vet jag.

christoffer
13 years ago

Fredrik, notera att Jag inte är samma person som Kristoffer Ejnermark. Det jag skrivut är en ganska vedertagen uppfattning om varför det inte fungerar. (komunister har lite andra åsikter om saken men det lämnar jag åt dem att förklara) @Johan all stadsbildning kräver tvång, det är bara en skilnad i mängd. som socialliberal så ser jag min uppgift att hålla tvånget till de minimum som krävs för att det statliga tvånget ska vara ett mindre ont än frånvaron av staten hadde varit. socialister (och andra kolektivistiska ideologier) anser däremot inte att detta tvång är ngt ont och har därför inga… Read more »

Robert
13 years ago

Kanske inte världens mest intressanta diskussion… Men spåret om att starta kommunismen i liten skala och visa att det funkar – är intressant. Jag tror att Marx tog död på de där idéerna med sin ”vetenskapliga socialism”. Dessförrinnan fanns en hel uppsjö med olika socialistiska idéer och företeelser. Marx kallade dem utopiska…(ligger stor humor i detta). Det fanns t.ex företagare som byggde speciella villastäder åt sina anställda, startade nykterhetsrörelser, kooperativ etc etc. Om dagens kommunister kunde starta gemensamt ägda företag, gemensamt styrda byar/stadsdelar, barnomsorg, äldrevård etc etc – och visade att det funkade – skulle de vinna min respekt. Men… Read more »

Fredrik
Fredrik
13 years ago

Om nu kommunister är så 100%-övertygade om att kommunism fungerar att de är beredda att implementera det i hela länder, ja rentav världen! -Då borde det väl ändå vara en smal sak att i praktisk handling visa upp lite ”light-kommunism”!?

Ex: Om alla Sveriges kommunister skulle gå ihop i en förening (parti..) och till denna överlåta alla sina personliga tillgångar, inkl hela sin månadslön. Varefter de sedan i en stämma rättvist, efter behov, fördelar de gemensamma resurserna. *Då* skulle kommunismen ha min fulla respekt, kanske t.om beundran(!). INGEN hindrar er från att göra ovanstående!

Gunnar
Gunnar
13 years ago

Gratulerar till en lysande blogginlägg.

Kommunismen kan ses som en religion och en religion behöver inte vara logisk eller ens hålla ihop. För dom som fortfarande tror på denna religion kan jag rekommendera att läsa originalskrifterna som Marx skrev och även läsa Marx biografi. Det räcker för att övertyga den
normale om att denna ism ska förpassas till den historiska sophögen.

Jonas
Jonas
12 years ago

Döda genom arbetsläger och svält i Sovjet under kommunistiskt styre: 30 000 000 människor..