Dags att fälla de rödgröna?

Redan på valnatten insåg vi att landet skull ledas av en svag socialdemokratisk regering. Alliansen vågade inte utmana ordningen, då de själva skulle behöva SD:s stöd vid ett eventuellt borgerligt maktövertagande. Och regera med några gamla brunskjortor ville ingen göra, inte just då i alla fall.

Bäst att bida sin tid kanske, och låta de rödgröna göra bort sig? De rödgröna var ovana vid makten, de hade ingen utstakad politik, och skattehöjningarna bidrog inte populäriteten. Deras väljarstöd är idag förmodligen den lägsta någonsin.

Samtidigt har debatten kring flyktinginvandringen skiftat något. Det debatteras mer om kvoter, siffror och kostnader. Många börjar inse att flyktingpolitik inte bara handlar om att öppna sina hjärtan, utan det gäller även att ha en tjock plånbok. Och när socialförsäkringarna hotas och skatterna höjs, ja, då börjar folk söka allehanda ursäkter för att minska flyktinginvandringen. Alliansen skulle idag möjligen kunna göra en uppgörelse med SD bakom scenen, utan att tappa ansiktet helt.

Det är nog dags att fälla de rödgröna nu.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arne
Arne
5 years ago

Jo smp(v) har fått tillräckligt med rep nu.
Men lär inte hända då c och kd ska få unge samt fp leta ny ledare och m är oinkörd.

Avancemang
5 years ago

…eller så kan ovana och lediga partiledare släppa fram nya krafter? Det beror på hur du ser på saken.