Danielsson – lögner, myter, rykten och hemliga sällskap…

Statssekreterare Lars Danielsson har ett av landets viktigaste och mest krävande arbetsuppgifter, han är statsministerns närmsta man. Denna viktiga och betydelsefulla person har fortfarande inte redogjort för sina förehavanden under annandagen efter Tsunamikatastrofen, då han borde ha rapporterat till statsministern. Uppgifterna om att han skulle ha ringt UD eller varit på sin arbetsplats bekräftas ej. Med stor sannolikhet har han misskött sitt jobb. Dessutom klandras han för att ha använt regeringsplanet för tvivelaktiga ändamål, samt använt sitt representationskonto till överdådiga middagar med hemliga gäster.

Sammanfattningsvis: misskött jobbet, ljugit och slösat med skattemedel.

Att det uppstår rykten kring en dylik person är snarare regel än undantag. Folk undrar vad han döljer, vem han bjuder på lyxmiddagar och utflykter i regeringsplanet? Det låg nära till hands för kollegor och journalister att fästa blickarna på Danielsson närmsta medarbetare departementsrådet Helen Eduards; hon figurerar allt som oftast i nämnda sammanhang. Journalisterna vågade först inte skriva om saken, men ryktet spreds snabbt till diverse forum på Internet, och till två bloggare aktiva inom Folkpartiet – och sedan skrev alla om det.

Så uppstår och sprids rykten under 2000-talet. Och nu avkrävs Lars Leijonborg en ursäkt av Socialdemokraterna, ty tolkningen är den att Folkpartiet skapat ryktet som ett verktyg i valrörelsen. Sossarnas ”spin doctor” har tydligen bränt allt krut…

Det är först nu det börjar bli intressant. Danielsson låter sig hellre omtalas i snaskig otrohetsaffär än att redogöra för sina förehavanden i samband med Tsunamin. Det är helt obegripligt. Vad döljer döljer han för en mystisk hemlighet? Vad gjorde han egentligen denna ödesdigra annandag?

Enligt medeltida tradition utspelade sig staffansritten på annadag jul. Den helige Stefanos (Staffan) hyllades genom att byns ogifta män red ikapp i ottan, vattnade hästarna från en nordrinnande källa, och red på tom mage hem och hoppades bli bjudna på julmat och supar. Stefanos var den förste kristna martyren, han anklagades av judarna för hädelse och stenades ihjäl. I konsten avbildas han som en diakon med stenar i handen. Stefanus var bl a hästarnas och stenhuggarnas beskyddare, tillika en av frimurarnas viktigaste skyddshelgon…

Låt er ej förledas… Det finns förmodligen tusen anledningar till varför Danielsson inte skötte sitt jobb på annandagen, och tills han berättar sanningen kommer folk fortsätta att fantisera och sprida rykten. Lars Danielsson kommer att gå till historien med samma mytologiska laddning som Estonias bogvisir.

Idag den 19:e maj tar Lars Danielsson på obestämd tid ledigt från sin tjänst som statssekreterare.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annica Tiger
14 years ago

Det som skrivs på Flashback ska man nog ta med en nypa salt om det är det forum det handlar om.

Danielsson har rätt till ett privatliv som alla andra och drevet har varit stenhårt, han kanske inte pallat med det? Jag har själv kritiserat hans agerande, men har viss förståelse för att han nu tar en time off, hoppas den varar i ett halvår eller så :).

Nu har han tagit semester, vilket han säkert behöver.

Annica

The Source
14 years ago

Svenska journalister måste vara dummast i världen. Det finns bara en sannolik förklaring till Danielssons agerande och det är en hemlig kärleksaffär. Det finns inget som talar för att denna affär har varit med någon annan än Eduards. Det är ofta det enda som förmår människor att handlöst kasta sig åt sidan och offra i stort sett allt är när det privata livet hotas och den privata sociala positionen kommer i fara. Svenska media har nu fått besked från Eduards och Danielsson att de inte haft någon utomproffessionell relation. Då tänker uppenbarligen journalisterna som så att eftersom båda förnekar det… Read more »

DawnLord
DawnLord
14 years ago

Ulvskogs agerande och påhopp på bloggare är ju enbart ett sätt att ta bort fokus från frågan om vad Lars egentligen gjorde. Dessutom försöker hon få det till samma affär som när Reinfeldt blev utpekad som pedofil.

Så socialdemokraterna försöker slår två flugor i en smäll. Dels för att få bort fokus från en viktig fråga, dels för att smutskasta Folkpartiet.

anw
anw
14 years ago

Men han säger ju inte ”detär en hemlis”, han säger ju att han var på rosenbad.

Jörgen
14 years ago

Ja, men hur definierar han Rosenbad?

KAS
KAS
14 years ago

Bra fortsätt så här fram till valdagen, fortsätt att prata om det som NI anser är skandaler.

Men ta och titta lite på dagens bloggskop och tänk några varv till innan ni gräver fram en till inbillad skandal.


Alliansen förlorar valet

Bloggaren KAS

Robert
Robert
14 years ago

Till KAS,
Den här artikeln handlar inte om vem som vinner valet. Den handlar om människor som inte sköter sitt arbete. För mig kan sossarna regera i 70 år till om de sköter sitt ämbete, regerar rättvist och restaurerar vård, skola, omsorg & rättsväsende och stöttar arbetare och arbetsgivare så vi får ner arbetslösheten. Inget av detta behöver vara högerpolitik – det är bara att sätta igång!

KAS
KAS
14 years ago

Där har du en stor poäng … så låt oss titta på hur landet har skötts av de olika skjorna som man kan rösta på.


Så sköter Socialdemokraterna landets ekonomi”


Oj så det går med arbetslösheten när borgarna bestämmer

Bloggaren KAS

Robert
Robert
14 years ago

Till KAS,
Hur är det med historiekunskaperna KAS? ÄR det borgarnas fel att det blev oljekriser, lågkonjunktur, valutaproblem etc? Det där var en riktig usel kommentar i god socialdemokratisk anda!

KAS
KAS
14 years ago

Oj hade dom sådan otur att det blev kriser när dom satt vid makten?

Berätta för mig vilka kriser det var vid de blås första 1977-1982.

Att Karl Bildth gjorde sej av med i stort sett hela Sveriges guldreserv berodde inte på någon Oljekris utan på ett urbota dumt försvar av den svenska kronan.
Betänk att det fanns många ekonomer som tidigt varnade skarpt för den politik som fördes av den sista blå regeringen.

Samma dåliga ekonomiska rådgivare som då finns nu på central plats i alliansen.

Bloggaren KAS

Robert
Robert
14 years ago

Sjuttiotalet var lamslaget av två oljekriser, 1972-73 & 1978-80, plus sviterna efter dem. Att kronan flöt och bankerna kraschade 1992 var knappast Bildts verk. Det var en av de värsta kriserna i den svenska historien. Omställning från fast växelkurs till fri växelkurs var inte smärtfri. Den snabba överhettningen i ekonomin under slutet av 80-talet ledde fram till krisen, och då regerade S, som bekant. Det är omöjligt att spekulera i om sossarna hade skött krisen 1992 bättre eller sämre än borgarna. Sverige har haft många lågkonjunkturer efter de sk ”rekordåren” 1945 -1967, då de RIKTIGA sossarna regerade. Nedgången började redan… Read more »

Robert
Robert
14 years ago

Appendix till förra inlägget, även detta dedikerat till KAS:

Ingvar Carlsson släppte loss kreditregleringen samtidigt som han band kronan till den fasta växelkursen och skapade 80-talets överhettning och utlandsupplåning.

Därefter försvarade han den fasta kronkursen sida vid sida med Carl Bildt.

Förövrigt handlade mitt inlägg om lögner, svek och dåligt tjänsteutövande – inte om vem som skapade den svenska arbetslösheten…