De nya vänstern hatar vanligt folk

De nya vänstern hatar vanligt folk 1Vänstern har lyckats att fjärma sig långt bort från arbetarklassen. Från att ha varit en klassideologi med syfte att lyfta arbetare och proletariat till en bättre tillvaro, så har den förvandlats till en överklassens syjunta. Där man istället ser ner på white trashet och deras tarvliga beteende. De nya vänstern hatar enkla arbetare och s.k vanligt folk.

Det ska erkännas att i vissa länder, som USA så slog socialismen aldrig igenom på bred front. Arbetarna var mer konservativa och omfamnade traditionella värderingar. Man gillade inte överdriven progressivism och social ingenjörskonst, i syfte att skapa ny människa och en ny samhällsordning. I Europa fick socialismen desto mer spelrum.

Vänsterns ideologi gick däremot hem hos över- och medelklassen, på båda sidorna av Atlanten. Det är den champagnedrickande eliten och deras bortskämda barn som skriker sig hesa om social rättvisa och rättigheter för allt snävare grupper.

De glömmer att det inte finns några kvinnorättigheter, homorättigheter eller etniska rättigheter – utan blott mänskliga rättigheter. Tillåter vi något annat så får vi snart särbehandling och privilegier, och det var ju just detta som den ursprungliga vänstern ville bekämpa. Ack så snabbt man glömmer.

Överklassen har aldrig helt omfamnat kapitalismen och den fria marknaden. Om det finns möjlighet så önskar de fördelar och monopol för den egna verksamheten, samt diverse regelringar som håller konkurrenterna på mattan. Genom att forma allianser med statsmaktens minioner så skapar de en värld av tjänster och gentjänster i svågerkapitalismens och korporativismens förtecken. Det är de små- och mellanstora företagen som omfamnar frihet och rörlighet. Så fort man blivit tillräckligt fet så vill man istället mest hålla tillbaka de andra, och manipulera världen till sin fördel.

Vi ser rika berömda skådespelare och företagsledare som leker vänsteraktivister. Det är med den här logiken de förordar öppna gränser, medan de själva bor i muromgärdade palats skyddade av beväpnade livvakter. De skriver långa rader om likabehandling och minoritetsrättigheter, och skickar sin underbetalda filippinska tjänare att lägga brevet på posten. De pratar om att värna naturen, medan de tar sin privatjet till klimatmötena. De föraktar konsumtion och kapitalism på vägen till banken i minkpälsen. Det finns vissa regler för vanligt folk, och lite andra regler för dem själva.

Och till sin hjälp har de tusentals nyttiga idioter som vill värna alla dessa huvudlösa rättigheter. De verkar via aktivism i media, universitet och i statsförvaltningen. Följer man marionettrådarna så är det ofta ickestatliga organisationer som står bakom, gödda av en rastlös och manipulativ rikemanskår, som upptäckt hur lätt det är att manipulera delar av befolkningen. Fotfolket vet knappt vad de håller på med, förutom att det är behjärtansvärt, viktigt och att de förmodligen kommer att rädda världen.

Och det är givetvis detta som är det stora uppdraget, att rädda jorden från undergång. Det kan handla om global uppvärmning, rovkapitalism, ryssarna, patriarkatet, pedofilerna, terroristerna, populisterna, rasisterna, knarket etc etc. Världen ska ännu en gång räddas, och den ska räddas på just deras sätt. Ofta genom att vittja den lille medborgarens fickor, kedja henne ännu hårdare vid marken, och se till att de stora feta fåglarna kan navigera fritt i luftrummet. Och vi går på deras bluffar gång på gång, ända tills vi en vacker dag inte vill spela med längre. Det finns de som menar att den dagen har kommit.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rikard
Rikard
9 months ago

Hej. Det finns inga mänskliga rättigheter; det finns bara privilegier. Att hävda att alla människor har lika rättigheter förutsätter att alla människor också delar värdegrund, och moralisk/etisk tolkningsmatris. Det är tämligen uppenbart att det knappt är sant ens på den mest basala nivån. Det finns ingen dygd hos en kultur som en annan vid något tillfälle inte ansett vara den värsta synd, skulle man kunna säga. För dig är religion en fråga om personligt val, vilket kan göras om och om igen. För en muslim, eller kristen för trehundra år sedan, är det en plikt att för ditt eget bästas… Read more »

Jan Andersson
Jan Andersson
9 months ago

Det märkliga är finvänsterns och dessa oligarkers kortsynthet, oförmågan att inse vilka som är de egentliga slutkunderna, de som betalar momsen. De håller inte med om värst mycket av finvänsterns och oligarkernas världsbild. Kan det vara därför som de sluga oligarkerna vill ha mer makt åt de statliga och överstatliga förvaltningarna i bästa sovjetstil, för att inte Andersson, Pettersson och Lundström skall välja bort deras produkter? Att hitta omedvetna köpare i förvaltningarna är mycket lättare, men om det dyker upp protester så är det bara att snacka allvar med chefen, klia på ryggen och ordna en lyxig ”informationdag”.

Jan Andersson
Jan Andersson
9 months ago

Var det inte så att vita män som kom till USA fick en bit mark att bruka och behålla bara de byggde ett hus på marken inom ett visst antal år? Och framför allt fick de samtidigt statusen och privilegiet att vara Fria Män med bland annat rättighet att bära vapen och att köpa slavar. De fick alltså en snabbfil förbi hela proletärstadiet och blev från dag ett ”brukspatron” eller åtminstonde fri jordägande bonde, endast med den lilla haken att de fick bygga upp allt själv med egna händer först. Men det gjorde många gärna för att så småningom fylla… Read more »

Jan Hyllengren
Jan Hyllengren
8 months ago

Folk i allmänhet vill så gärna tro att de befinner sig på den goda sidan att de inte kan ta till sig att de i själva verket ger ondskan fritt fram.

”Mundus vult decipi, ergo decipiatur”
Ungefär: Om hela världen vill bedra så låt den då bedras.

När dagens bluffar är avslöjade och genomskådade lär nåt annat raskt ta över.
Sådant är livet om man ska tro de gamle …