Den stora starka staten

Det är tydligen inte bara jag som står frågande inför det svenska rättsväsendets kompetens; många fel och misstag har begåtts genom åren, och man undrar om den fina svenska statsapparaten rostar en aning i fogarna? Wolodarski skriver om detta i DN, och tar upp en rad intressanta fall, som för tankarna till en bananrepublik i vardande.

Samtidigt tar justitieministern tag i problemet med slösaktig representation hos Säpo, genom att helt enkelt hemligstämpla deras utgifter. Det var ju en lika okonventionell lösning som effektiv – något slöseri kommer aldrig mer att uppdagas!

På andra sidan Atlanten, där den största och allsmäktigaste statsmakten av dem alla huserar, noterar vi att krigskostnaderna alltjämt ökar; på sajten www.costsofwar.org kan vi se hur miljonerna tickar iväg snabbare än du hinner säga Obama – eller Nobelfredspristagare…

 

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lennart Regebro
Lennart Regebro
7 years ago

Nånting jag undrar över ibland, både när det gäller Sverige och USA, är om npgon npnsin hålls till svars inom staten? STaten har lagar och regler man skall fälja, men när det inte följs, händer det nåt? När departemet bryter mot grundlagar, vem grips?

Jag ser aldrig detta hända. Det torde bara ett av huvudproblemen.

Robert
7 years ago

Politiker gillar väl inte att hållas till svars, och de har ju möjligheten att stifta lagar…