DN tvivlar på växthuseffekten

DN, som ju brukar beskrivas som en bastion av politiskt korrekta findebattidkare kläcker plötsligt ur sig följande på ledarplats:

Att temperaturen har stigit under de senaste hundra åren vet vi också. Om hela denna ökning beror på mänsklig aktivitet är däremot osäkert.

Tja, spottar man på en sten tillräckligt länge så blir den blöt, även i en öken. Nu när tillräckligt många forskare tvekar, och FN:s klimatpanel gjort bort sig alltför många gånger börjar luften går ur klimatfundamentalismen.

Och det är skönt, för även om klimatforskning är en svår vetenskapsgren, så har tesen om växthuseffekten aldrig fått ifrågasättas. Som om koldioxidens orsak till den eventuella uppvärmningen skulle vara en oomtvistad sanning. Det lirar ju illa med hur forskning, vetenskap och debatt bedrivs i allmänhet.

Via Danne Nordling. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, klimatet, klimat, global uppvärmning, klimatförändringar

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lennart Regebro
Lennart Regebro
9 years ago

Om det är mänsklig aktivitet eller inte är fortfarande irrelevant och inget tvivel på växthuseffekten i sig. 🙂

Robert
9 years ago

Jo, det beror på vad vi menar med växthuseffekt. Hade vi inte haft atmosfären som ett skyddande och tempererande skal så hade det knappast funnits liv på jorden. Men det var inte det som avsågs. Får nog öva rubriksättning…