Earth Hour?

Svenskarna struntar i Eart Hour, statistiken visar flera år i rad att elkonsumtionen inte ändrat sig från andra lördagar. Tanken med Earth Hour är att makthavare ska ta klimatfrågan på större allvar om tillräckligt många samtidigt släcker lamporna och stänger av energiförbrukande apparater under en timme.

Personligen tycker jag att det är smaklöst att uttrycka den här typen av teknikfientliga värderingar, när vi vet att när el kopplas till en indisk eller afrikansk by så minskar dödligheten markant, och alla får det så otroligt mycket bättre.

Elen har förändrat och förbättrat våra liv enormt, den ger oss inte bara ljus, utan även värme, tvättmaskiner, diskmaskiner, kyl, frys, spis, musikanläggningar, TV, datorer, telefoner, för att inte tala om läkemedelsutrustning, forskning, fabriker, transporter, listan kan göras väldigt lång.

Så sitter vi här i rika västvärlden, släcker lamporna och tänder ljus för flera hundra kronor, och tycker att våra ludditiska och bakåtsträvande ideal är helt förträffliga.

Nej, mina damer och herrar, enda sättet att lösa våra problem är mer och bättre teknik, inte genom att låtsas att vi lever i nådens år 1232.

Så fortsätt att ha det tänt.

Liknande artiklar

  • Gud i bokyllanGud i bokyllan I tider av sorg eller kris så behöver vi ofta någon form av stöd. Somliga söker kraft hos sin partner, släkt, vänner, andra i musiken, litteraturen, filmer - och några rotar fram den där speciella boken som nästan alla har i […]
  • Vad händer om haven stiger?Vad händer om haven stiger? Ibland läser man om diverse katastrofscenarion, där klimatet löper amok och haven stiger, så att våra städer och samhällen blir översvämmade. Det värsta scenariot jag läst handlar om att haven stiger med 6 meter. Och även om jag inte […]
  • Är vi alla islamofober nu?Är vi alla islamofober nu? Islamofobi är ett intressant ord, kanske ännu mer intressant hur det används. Ordet ska tolkas som en överdriven rädsla för religionen islam, precis som agorafobi är torgskräck, en överdriven ängslighet för öppna ytor (agora är […]
  1. Helt rätt, blev så förbannad på dagis för där körde de earth hour hela dagen i fredags för indoktrinera de små ordentligt!

  2. Var är teknikens dag, då man hyllar den tekniska utvecklingen?
    Jag tror att många vänstergröna har någon slags idealbild av att leva i en stuga på landet, självförsörjande, och med leende barn som “Lilla huset på prärien”. I verkligheten var det där ett väldigt hårt liv, som få skulle orka med idag.