Fattigdom största faran för miljön


Tre forskare skriver idag på DN-debatt att kostnaden för att minska utsläppen är överskattade och att många klimatmål redan är uppnådda. Modern teknik och medvetenhet förenklar och påskyndar utvecklingen för en renare värld.

Detta stämmer väl in med mina tankar från igår, där jag menar att miljörörelsen i större utsträckning bör vända sig till näringslivet och borsta av sig den teknikfientliga retoriken från 70-talet.

Blott genom ny teknik kan vi skapa en bättre värld. Ekonomiska inskränkningar, tullar, skatter för slutanvändarna skapar sämre förutsättningar för företagen, färre jobb, lägre tillväxt, och FLER arbetslösa och mer utbredd fattigdom. Och det är en gammal sanning att fattiga människor inte bryr sig om miljön, se på Kina, gamla östblocket etc.

Miljörörelsen, forskare, entreprenörer och investerare bör gå hand i hand, inte bekämpa varandra. Inga människor vill fördärva vår jord, men fattiga människor väljer hellre snabba vinster än långsiktig utveckling. Fattigdom, korruption och teknikfientlighet är den största faran för miljön – INTE kapitalister och multinationella företag.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, miljö, klimatet, marknaden, vetenskap


Följ oss
Sammanfattning av veckans artiklar till din inbox varje måndag