Fläckfritt förflutet ger politiker-broilers i riksdag och regering.

Kravet på ett fläckfritt förflutet öppnar dörrarna på vid gavel för yrkespolitikerna. Vanligt folk har inte en chans till riksdagen och regeringens fina salonger. Om man inte har anlitat svart arbetskraft så har man själv sålt svart arbetskraft, prövat marijuana, haft trasslig ekonomi, skatteplanerat (vilket inte ens är olagligt) eller slarvat med TV-licensen. Det sistnämnda verkar vara det svåraste brottet, åtminstone om man får tro svenska medier med SVT i spetsen.

Vill vi ha ett land som styrs av politiker-broilers som aldrig haft ett ”vanligt” jobb, som aldrig befunnit sig i den verklighet vi vanliga medborgare delar? Yrkespolitikerna är noga med sin profil, de följer alla lagar till punkt och pricka; de vet att minsta skandal kan kosta dem hela karriären. Och det vore katastrof, ty de vill inte hamna i den kalla grå verkligheten, bortom förtroendeuppdragen, utanför maktens korridorer.

Media kräver sina offer då nya ministrar tillsätts, de väljer ut de fagraste i flocken och angriper hårt och samvetslöst. Borelius fick gå pga struntsaker som utspelade sig för 10 år sedan. Gudrun Schyman och Thomas Bodström anlitade också svart arbetskraft en gång i tiden, men de fick sitta kvar. Media lättar ibland på trycket, huruvida man fäller bytet eller ej beror på dagsformen och humöret på redaktionerna. Journalister som håller på att bli ”utLASade” är särskilt agressiva, de går på storviltet, de har inget att förlora eftersom de är ändå på väg bort. Journalistvikariat varar blott 11 månader och tre veckor i Sverige, därefter kan de kräva fast anställning. Då får de snällt lämna redaktionens trygga famn och murvla på någon annan tidning. Det gäller att gapa medan man kan. Även här är risken stor att hamna ute i den kalla grå verkligheten, där de vanliga människorna bor, bortom mediamaktens korridorer.

Statsministern böjde sig för löpsedlarna och lät Borelius gå. På ett sätt kan jag förstå honom, han vill regera i lugn och ro. Inga skandaler får störa den stora omdaningen av Sverige. Tyvärr finns det ingen lugn och ro, så här kommer det att se ut framöver. Kastar man ut en köttbit åt vargarna vill de bara ha mer. Han kunde lika gärna ha behållit Borelius, garvat åt saken, och bett media att syssla med viktigare saker än 10 år gamla svartjobb. Reinfeldt är förmodligen ovan, han tror att saker och ting kommer att lugna ner sig nu. Glöm det. Värna om dina ministrar, offra dem inte för struntsaker; media hittar nya idiotier att skriva om efter några dagar.

Andra bloggar om: politik, politiker, regeringen, borelius, reinfeldt, svartjobb, fiffel, intressant

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
caridon
caridon
13 years ago

det är inte bara journalisterna som pushar detta drevet.

Facket och ”rörelsen” hjälper gärna till.

Det är bara och titta lite på olika bloggar och politiska uttalanden så vet man vad som är ok i sverige.

Undanhålla staten pengar, inte ok.
rasistiska komenterer och slå myndighetspersoner, helt ok.

/C

Peder
Peder
13 years ago

Mycket bra skrivet.

NA
NA
13 years ago

Radiotjänsts Lars Lindberg verkar ha lite svårt att skilja på mitt och ditt, om man ska tro denna insändare (har ej kontrollerat faktauppgiften, info hittad här, scrolla till ”Radiotjänstchefen laglydig”: http://forum.aftonbladet.se/thread.jspa?threadID=4471&start=60), saxat (orginalet kanske försvinner): Lars Lindberg – även han är en lagbrytare JAG noterar att Radiotjänsts VD Lars Lindberg (bilden ovan) är väldigt upprörd över att ett antal ministrar sätter sig över lagen och jag kan dela hans upprördhet. Men Lars Lindberg kastar sten i glashus han är själv en sådan som inte följer lagen. För dryga tio år sedan så gick han ut i en tidning och skrev… Read more »

Anders Gardebring
13 years ago
Johan Sjölander
13 years ago

Noterar att du ändrat syn på det där med skandaler. Nu är allt medias fel och makten ska försvaras, inte granskas. Så lät det ju inte tidigare på denna blogg. När skedde månne förändringen? (OBS, retorisk fråga, jag vet ju svaret..;-)

Anders Gardebring
13 years ago

Det är klart makten skall granskas. Exempelvis Borelius tyckte jag faktiskt gjorde rätt som avgick, individuellt sett så var sakerna kanske inte så stora, men helhetsbilden tillsammans med hennes mindre smarta uttalande om att hon ”inte hade råd” gjorde ju att hon blev omöjlig. Däremot om vi nu tittar på senaste drevet som går mot finansministern så är det ju bara patetiskt. Kvällstidningar slår upp på FYRA SIDOR att finansministern minsann anlitade grannens dotter för barnpassning utan att meddela skatteverket! Åh nej, världen går under, jordbävingar och armageddon… Allt kryddat med en fin bakifrån-bild som lika gärna foto-uttrycksmässigt sett kunde… Read more »

Robert
13 years ago

Till Sjölander,
Jag sa inte ett ord när Bodström erkände svart städhjälp, samma gäller Schyman. Har inget emot Perssons herrgård heller, bryr mig inte så mycket om att han missade byggjobbarnas arbetsskydd. Alla har fläckar på sitt samvete, även våra ministrar.

Däremot reagerar jag när någon grovt missköter sitt ämbete, som t ex Freivalds, Danielsson m fl.

Hoppas att detta kan bringa klarhet.