Försvarsutskottet hade ingen aning


Nu börjar medierna debattera FRA-lagen på en lite högre nivå. Från att först negligerat frågan börjar nu etablerade journalister att nysta i signalspanings-härvan. Svd menar att riksdagens försvarsutskott inte informerades om att Sveriges spaning mot Ryssland är ett av huvudskälen bakom FRA-lagen. Åtminstone menar representanter från utskottet att så är fallet.

Detta är en märklig vändning, eftersom FRA alltid spanat på Ryssland i etern, det har väl närmast varit deras huvuduppgift. Och med tanke på hur internet är uppbyggt är Sverige väl lämpat för spionage av kabelburen information i vårt hörn av Europa.

Antingen ljuger försvarsutskottet eller (hemska tanke) så har de ingen koll. Kan vi medborgare acceptera ett så håglöst och flegmatiskt försvarsutskott? Våra folkvalda låter FRA leva sitt eget liv och driva sin egen agenda. Ett litet land som Sverige, utan militära muskler borde hålla sig på mattan och inte reta den stora björnen i öster. Åtminstone borde man inte reagera förrän björnen retat oss. FRA:s agerande är snarare ett hot mot vår säkerhet än ett skydd. Undrar just vad Putin & Co tycker om att någon trålar i deras ankdamm?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, FRA, avlyssning, integritet, spionage


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lennart Regebro
12 years ago

Eller så är Ryssland en lämplig undanflykt. ”Nej, vi skall inte spana på ER vi skall spana på RYSSEN, jojo!”.

Och hade det varit bara Ryssen man ville spana på hade man kunnat skriva lagen på ett sådant sätt att det bara är genomgående trafik som spanas på. Så är det inte skriven.

Robert
12 years ago

Och VILKEN undanflykt sen? Undrar vad ”Ivan” kommer att säga om detta?

christoffer
12 years ago

Ivan kommer inte och säga ngt för detta utspel har inte skett utan att ambasadören har fått ett litet förtroligt samtal men ”vi kommer att använda er som undanflykt denna gången så kan ni använda oss nästa gång” (eller liknande) Att spela på rysskräcken är klasiskt i sverige, men som Lenart sa, det hadde man kunnat göra utan denna lagen. Nej de som vill se denna lagen är samma personer som just nu filar på PKU register glidninger, utökande av det svenska cencurfiltret för internett, och andra dummheter. DVS folk som vill trycka på svenska folket sin moraliska agenda. (OCH… Read more »