Greker och romare stryks från grundskolans läroplan


Greker och romare stryks från grundskolans läroplan 1Skolverket vill stryka antiken från grundskolans historieundervisning, vilket innebär att barnen inte får lära sig något om grekerna och romarnas kultur och landvinningar.

Det är den västerländska kulturens rötter man rycker upp, och det blir närmast omöjligt att förstå medeltiden och renässansen, eller ens upplysningen utan att först läsa om vår tidiga historia. Väldigt mycket bygger på antiken i vår kultur, exempelvis demokratiska traditioner, krigföring, arkitektur, filosofi, retorik, myter, konst, kultur etc etc. Och det är tankar som hela tiden återkommer i vår civilisation.

Skolverket går full på full maskin in i den postmoderna åsiktsträsket. Kanske ska vi börja studera socialdemokraterna och 1930-talet direkt? Det var ju sossarna som skapade och byggde Sverige utifrån ett blankt och tomt ark. Lägg därtill lite genus, postkolonialism och värdegrundssamtal så är vi hemma.

Skolverket håller på att lyckas med sitt förrädiska uppsåt, att pervertera undervisningen totalt, i sina försök att bygga den nya socialistiska människan, fri från gamla reaktionära värderingar och erfarenheter. De förtjänar ingen respekt, och inte de slantar som skattebetalarna skänker till deras lön varje månad. Vilket tomt, ytligt och värdelöst samhälle vi lever i, när vi inte ens kommer att kunna ge våra barn en bra start i livet.


Följ oss!