Guide till det frihetliga medielandskapet

Jag vill härmed uppmärksamma min sida med externa nyheter, som finns under rubriken läsvärt.

Det här är en nyhetsaggregator (flödesläsare) och den skiljer sig en hel del från gamla tiders s.k blogroll, som egentligen bara vara en lista med länkar. Här hittar du ca 50 flöden som uppdateras vart 15:e minut. Här finns bloggar, alternativa medier, videos etc. Både på svenska och engelska. Ingen nyhet är äldre än 7 dagar. Ett ständigt uppdaterat flöde med frihetlig eller konträr underton. Sidan har en egen rss-feed: avancemang.com/lasvart-feed

Tanken är att flödet ska fungera som komplement till det traditionella mediebruset, och ge nya infallsvinklar. Du hittar både politik, opinion, men även vetenskap, teknik, arkeologi etc. Det är egentligen inte de enskilda artiklarna som lyfts fram utan själva mediet. Artiklarna kan variera i kvalitet, så länge källan anses tillräckligt bra. Och jag fyller på listan när jag hittar något nytt, och rensar ibland om källan inte längre uppfyller mina krav.

Har jag missat något? V.g skicka ett mail så kikar jag på förslaget: info@avancemang.com

Liknande artiklar

  • Den nya mediaordningenDen nya mediaordningen https://www.youtube.com/watch?v=ce2VCot74-Y SVT är en statlig TV-kanal, som betalas med licenspengar. Alla som har en s.k TV-mottagare måste alltså betala, vare sig de tittar eller ej. Deras räckvidd är Sverige samt svenskar i […]
  • Tempen på liberala bloggosfärenTempen på liberala bloggosfären Jag vill inte ge sken av att jag följer alla viktiga bloggar, inte ens de politiskt liberala, men här kommer ändå en liten temperaturmätning. Jag noterar att en del bloggar går lite på tomgång, inklusive min egen, förutom i fildelnings-, […]
  • Här är ditt liv – nästanHär är ditt liv – nästan Det har riktats en del kritik mot programmet Här är ditt liv på svt. Dels att det varit för få kvinnor, dels att det kanske varit en smula ytligt. Jag kan visserligen hålla med, men märker en annan viktig brist. Vi tittare förstår att […]