Hela listan – samtliga partier som ställer upp i riksdagsvalet 2018

Det är fler än S, V, Mp, SD, M, KD, L & C som ställer upp i riksdagsvalet nästa år. Över 50 partier står vid startlinjen, och ännu fler deltar i landstings- och kommunalvalen.

Kanske kan det denna gång vara extra intressant att leta upp ett parti som passar, ty många anser att de etablerade partierna har bleknat rejält.

Och nu när det finns möjlighet att enkelt sprida sitt budskap över internet borde fler kloka och intressanta personer få möjlighet till en plats i riksdagen. Nedan följer en lista över de partier som ska delta i riksdagsvalet.


Partier som ställer upp i riksdagsvalet 2018

 

Nedan följer ett urval av partierna, samt länk till deras webbsida:

Alternativ för Sverige
Webbplats: https://alternativforsverige.se/

Registreringsdatum: 2018-02-23
Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna (S)
Webbplats: http://www.socialdemokraterna.se

Registreringsdatum: 1956-08-02. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Centerpartiet (C)
Webbplats: http://www.centerpartiet.se

Registreringsdatum: 1995-05-18. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Direktdemokraterna
Webbplats: http://www.direktdemokraterna.se

Registreringsdatum: 2014-07-01. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Djurens parti (DjuP)
Webbplats: http://www.djurensparti.se

Registreringsdatum: 2014-02-19. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Enhet (ENH)
Webbplats: http://www.enhet.se

Registreringsdatum: 2014-03-12. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Europeiska Arbetarpartiet-EAP (EAP)
Webbplats: http://www.larouche.se

Registreringsdatum: 1985-03-22. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Feministiskt initiativ (FI)
Webbplats: http://www.feministisktinitiativ.se

Registreringsdatum: 2006-03-07. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Klassiskt liberala partiet (KLP)
Webbplats: http://www.liberalapartiet.se

Registreringsdatum: 2015-03-25. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Kristdemokraterna (KD)
Webbplats: http://www.kristdemokraterna.se

Registreringsdatum: 1996-08-29. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Kristna Värdepartiet (KrVP)
Webbplats: http://www.kristnavardepartiet.se

Registreringsdatum: 2014-02-24. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Landsbygdspartiet Oberoende (LBPO)
Webbplats: http://www.landsbygdspartiet.org

Registreringsdatum: 2012-10-31. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Liberalerna (L)
Webbplats: http://www.liberalerna.se

Registreringsdatum: 2015-11-30. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Medborgerlig Samling (MED)
Webbplats: http://www.medborgerligsamling.se

Registreringsdatum: 2017-05-17. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Miljöpartiet de gröna (MP)
Webbplats: http://www.mp.se

Registreringsdatum: 1985-02-04. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Moderaterna (M)
Webbplats: http://www.moderat.se

Registreringsdatum: 2013-09-06. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Nordiska motståndsrörelsen
Webbplats: https://www.nordfront.se/

Registreringsdatum: 2015-07-09. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Piratpartiet (PP)
Webbplats: http://www.piratpartiet.se

Registreringsdatum: 2006-02-15. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Rättvisepartiet Socialisterna (RS)
Webbplats: http://www.socialisterna.org

Registreringsdatum: 1998-03-31. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Skånepartiet (SKÅ)
Webbplats: http://www.skanepartiet.org

Registreringsdatum: 1979-05-15. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Sociala Partiet (SP)
Webbplats: http://www.socialapartiet.se

Registreringsdatum: 2009-02-11. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Socialistiska Partiet (SOC.P)
Webbplats: http://www.socialistiskapartiet.se

Registreringsdatum: 1985-02-18. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

SPI Välfärden (SPI)
Webbplats: http://www.spi-valfarden.se

Registreringsdatum: 2013-07-02. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Spritpartiet
Webbplats: http://www.spritpartiet.se

Registreringsdatum: 2010-03-04. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Svenska Förnufts Partiet (SFP)
Webbplats: http://www.svenskafornuftspartiet.eu

Registreringsdatum: 2014-04-10. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Sverigedemokraterna (SD)
Webbplats: http://www.sverigedemokraterna.se

Registreringsdatum: 1991-02-08. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Vägvalet (VägV)
Webbplats: http://www.vagvaletgbg.se

Registreringsdatum: 2014-02-21. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Vänsterpartiet (V)
Webbplats: http://www.vansterpartiet.se

Registreringsdatum: 1990-06-15. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Källa: valmyndigheten.

 

 

 

Liknande artiklar

  • Ord och handling i politikenOrd och handling i politiken Just nu är det många som förfasar sig över vad Trump säger, och hur han beter sig. Han anklagas både för att vara främlingsfientlig och nedlåtande mot kvinnor. Vi kan alla vara överens om att han pratar mycket, det är själva essensen i […]
  • När faller regeringen?När faller regeringen? Medan utrikesministern försöker göra piruetter i sina försök att friskriva sig från alla skandaler så svamlar statsministern i utländsk media, och menar att senaste tidens övergrepp och sexuella trakasserier inte kan skyllas på migranter, […]
  • Liberal & konservativ majoritet i riksdagenLiberal & konservativ majoritet i riksdagen Sedan valet i höstas är det en liberal och konservativ majoritet i riksdagen. Dessa bägge ideologier brukar kallas borgerliga, även om de många olika sätt skiljer sig åt. Det är viss skillnad på liberal-feministiska Kinberg Batra och […]