Hillary Clintons tre stora misstag i presidentvalet

1) Pay-to-play

Clinton lyckades inte fria sig själv gällande misstankarna om otillbörliga donationer när hon var utrikesminister. Flera källor hävdade att man kunde köpa sig en ambassadörspost eller köpa lagstiftning genom att donera pengar till maken Bill eller till Clinton-foundations. Företeelsen kallades internt pay-to-play. När liknande saker sker i Uganda eller Venezuela kallas det för korruption, och är givetvis straffbart, som motkandidaten Donald Trump påpekade vid ett flertal tillfällen. Det har skrivits flera böcker i ämnet och gjorts dokumentärer. Hillary Clinton blev aldrig rentvådd från misstankarna som förföljde henne genom hela valet.

2) Emailen

Hillary Clinton hade en privat oskyddad emailserver under sin tid som utrikesminister. Hon blev med 99% säkerhet avlyssnad av främmande makt. Dessutom raderades tiotusentals email från servern. Clinton har aldrig lyckats förklara varför hon valde att använda oskyddad korrespondens, och sedan utan förklaring raderade mängder av offentliga handlingar. Även detta är ett brott och straffbart enligt amerikansk lag. Hon blev aldrig kvitt misstankarna om att en hund låg begraven i email-härvan. Denna punkt ökade dessutom misstankarna kring den första punkten, gällande pay-to-play.

3) Maken

Hennes make Bill Clinton har varit misstänkt för sexualbrott vid ett flertal tillfällen, samt enligt flera källor följt med pedofildömde Jeffrey Epstein på hans flygplan, kallad Lolita Express. Enligt läckta email håller Bill Clinton fortfarande på med kvinnoaffärer än idag. Detta kastar givetvis en mörk skugga på Hillary, eftersom personlighet och moral är en viktig del i det amerikanska valet. Och folk undrar givetvis hur hon under alla år kunnat stå ut med en man med dylika böjelser. Under valrörelsen lyckades hon inte rentvå maken eller distansera sig från hans förehavanden.

Detta är de tre främsta punkterna till att Hillary Clinton förlorade presidentvalet 2016.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
3 years ago

Tror du missar grovt förutom den första punkten. Funderade på att lägga nedan på fejsbok men tja… Tror Trumps framgång bygger på orsaker som SDs. En kommentar om valet i USA, hur kunde det ske? Och varför röstar stora delar av de som stödde Obama på Trump? Och varför röstade en majoritet av vita kvinnor på trump? (CHANGE!) Själv är jag överraskad men inte jättemycket, för precis som Henrik Schyffert ofrivilligt valarbetar för SD så valarbetar många liberaler för trump i Usa, Exempel https://www.youtube.com/watch?v=Y4Zdx97A63s (Klipp där trumpanhängare intervjuas och gör bort sig) Hur är detta valarbete? Jo att förlöjliga och… Read more »