Hur du använder julen för maximal godhetssignalering så att alla vet hur överlägsen du är

Berätta om julens verkliga innebörd

Jesus var en enkel barfota flyktingkille från Mellanöstern som förkunnade kärlek, ungefär som Buddha. Skambelägg all julklappshysteri, masskonsumtion och ytlighet.

Berätta om ditt hemlagade närodlade ekologiska julbord

Alla ingredienser är inköpta från svindyra trendiga livsmedelsaffärer, och det finns olika alternativ för vegetarianer, veganer, kosher, halal etc. Och allting har en lätt bismak av kokt kål. Bonus om ni bjuder hem några nyanlända att delta i måltiden.

Berätta om dina matpreferenser

Berätta om allt du inte äter, att du undviker rött kött, fett, transfetter, kolhydrater, socker, laktos, gluten, salt, jod etc etc. Och hur dåligt allt det ovan nämnda är. Bonus om du dessutom ger några nyårslöften kring matvanor och diet.

Berätta att du var volontär i stadsmissionen

Ta selfies när du delar ut smörgåsar åt uteliggare och missbrukare i den svenska vinterkylan. Värm dig med glögg och snaps på Prinsen under kafferasten. Bonus om du dessutom besöker ett utanförskapsområde.

Berätta att ni inte köper julklappar i år

Berätta att ni inte köper julklappar i år, utan istället donerar pengarna till ett regnskogsprojekt i Indien. Köp därefter julklappar i smyg på NK under mellandagsrean.

Berätta att ni släckte alla lampor under julafton

Berätta att ni släckte alla lampor under julafton för att kompensera koldioxidutsläppen. Tänd istället hundra handgjorda stearinljus med ljusstakar inköpta på Svenskt tenn, och drick organisk Amarone della Valpolicella.

 

Liknande artiklar

  • Nej, vänstern gillar inte olikaNej, vänstern gillar inte olika Den moderna vänstern har ett märkligt arv vad gäller människosyn och förhållningssätt till olika variationer i populationen. Redan på Lenins tid skanderade man ner med borgarna och judarna. Och idag väljer man konsekvent att backa […]
  • Jan Lööfs exotism har blivit otidsenligJan Lööfs exotism har blivit otidsenlig Konstnären, serietecknaren och barnboksförfattaren Jan Lööf - känd för Felix, Ville, Skrotnisse m.fl har hamnat i blåsväder. Några av hans alster anses inte längre passa in i tidens anda. Rent specifikt handlar det om att han avbildar […]
  • Är mittenpolitiken död?Är mittenpolitiken död? I tider av djupt politikerförakt och misstro mot medier och etablissemang finns det människor som söker sig till andra idéer och lösningar om hur samhället ska organiseras. Vi ser delvis ett uppsving för vänsterfalangen med sina social […]