Illa dold vänsterpropaganda

Signaturen Jörgen Norberg skriver i SVD att han ”har gjort slut med alliansen”, pga alla de orättvisor som den borgerliga regeringen gjort sig skyldig till. Han skriver bl a att:

Det finns många, vissa siffror säger en miljon, som inte har något arbete. En följd av den vänsterpolitik som förts under årtionden. Antalet lediga jobb enligt arbetsförmedlingen pendlar runt 20 000. Vilka jobb skall de övriga 980 000 ta?

Sanningen är den att Sveriges invånare har det bättre än på många många år, arbetslösheten har sjunkit drastiskt (under 4%). Skattesänkningar ger mer pengar ÄVEN till låginkomsttagarna, och konkreta arbetslöshetsåtgärder bidrar till att folk som tidigare haft svårt att hitta arbete kommer ut på arbetsmarknaden.

Den socialdemokratiska regeringen har inte kommit i närheten av detta, inte ens under den förra högkonjunkturen runt år 2000. S, mp och v lyckades inte med sin arbetsmarknadspolitik, inte heller med sin utbildnings-, skolpolitik, inte på något område lyckades de förbättra villkoren för landets invånare.

Alliansregeringen bedriver en politik som liknar socialdemokraternas under 50-talet, man värnar arbete, rättvisa, rätten att kunna försörja sig själv, samt konsekvens, tydlighet och ansvar gällande de sociala skyddsnäten. Regeringen har inte genomfört en enda reform som inte skulle ha kunnat genomföras av socialdemokrater. Minns att det var s som skattebefriade de allra rikaste, försämrade för pensionärer och arbetslösa förr om åren. Den borgerliga alliansen är knappast perfekt, och det finns mycket kvar att göra, men de har lyckats berika landet på ett sätt som för tankarna till de s k rekordåren.

Det är med avund i blicken vänstern nu betraktar det politiska läget, och den som tycker att högre välstånd för medborgarna (även för låginkomsttagare) är orättvist, bör allvarligt ifrågasätta sina politiska preferenser.

Intressant? Andra bloggar om: samhälle, politik, alliansen, regeringen, Reinfeldt

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ove Grauers
Ove Grauers
13 years ago

Håller helt med, det här är klassisk kommunistisk infiltrationstaktik. Jörgens enfaldiga inlägg är mer än avslöjande

Johan Dahlberg
Johan Dahlberg
13 years ago

Sveriges tillväxt var redan på väg kraftigt uppåt och arbetslösheten nedåt när Alliansen(de gamla Moderaterna) tog över.
Dom har självklart sin del av det också men om jag får välja mellan en bra välfärd och lite mindre tillväxt och bättre situation för dom arbetslösa eller ett samhälle med sämre välfärd, där man pissar på dom fattiga och arbetslösa och har lite mer tillväxt då väljer jag det första.

Robert
13 years ago

Johan Dahlberg,
De arbetslösas situation har blivit bättre, eftersom arbetsförmedlingen numera ”raggar” jobb år de arbetslösa, förr om åren förmedlade de blott ett jobb per anställd… Nystartsjobben är också en mycket bra idé, som får ut långtidsarbetslösa ut på marknaden. Det är ingen hemlighet att sossarna körde AMS i botten.

Vi måste få folk i arbete relativt snabbt, annars möter vi nästa lågkonjunktur med massarbetslöshet, och DET är knappast önskvärt.

De enda som pissar på de fattiga och arbetslösa är du, eftersom du inte verkar unna dem jobb och ett anständigt liv utan bidrag.

Björn
13 years ago

Det är lite rolig retorik, det där. ”Alliansen har inte gjort någonting för jobben!” Och så letar man sig tillbaka i den förra regeringens historia för att hitta svaren.

När det gäller den stora ekonomiska krisen på 1990-talet är det dock tvärtom. Carl Bildt får ensam bära hundhuvudet för den eftersom ekonomin var i fritt fall när han tog över, och han blev således genast ansvarig för det fria fallet.

Peder
Peder
13 years ago

Björn det vet väl beror på att vänstern är felfri och kartan gäller alltid.