Inga no-go-zoner enligt Norberg

Den liberale debattören Johan Norberg polemiserar mot begreppet no-go-zoner i dagens Metro, och vill tona ner det hela. Det är enligt honom mest hatsajter och andra obskyra samlingsplatser där dylikt debatteras, och det ger näring till främlingsfientliga krafter.

Jag undrar vad det är som gör att en specifik ambulansförare i ett specifikt ögonblick, vid en utryckning till en specifik bostadsadress INTE vill åka dit utan polisbeskydd?

Det måste ju finnas en lista eller muntliga uppgifter som de går efter. Och polisen medger själva att det finns ca 55 problemområden i landet, som jag skrev om i mitt förra inlägg, där det finns länkar till olika källor.

Vad är det som gör att vi vanliga människor, med helt vanliga åsikter, som är FÖR invandring och mångkultur inte kan diskutera dylika frågor?

Antingen är man för eller emot, och däremellan finns inga nyanser eller skiftningar. Debatten känns helt låst. Det finns inget att debattera. Trots att det står en jättelik elefant i rummet, som bokstavligen trycker alla andra utmed väggarna, så stor är den.

Man ska inte skjuta på sin egen general. Jag gillar Johan Norbergs åsikter väldigt mycket. Trist att han inte vågar att vända och vrida på migrationsdebatten lika mycket som andra frågor och debattämnen. Trist att denne liberale gigant faller till föga.

Sorry, Johan, det finns 55 problemområden i Sverige. Det är polisen själva som sagt det. Hur illa det i verkligheten är kan vi diskutera. Det är verkligen inte läge att lägga locket på och gömma huvudet i sanden. Cirkulera, här finns inget att se. Och där fick SD 674 nya anhängare till…

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
spetalsker
spetalsker
4 years ago

Ja pojkar. Åk ut i områdena och undersök själva. Så slipper ni gå via polisens uppgifter eller bevisning via personlig trovärdighet. En asiatisk journalist bodde en kort period i ett eftersatt område och skrev så hjärtligt om sin upplevelse, sedan flyttade hon tillbaka till trygga medelklassområdet eftersom det ändå lockade mer än det fantastiska liv hon upplevde i förorten. Varför hennes barn inte tilläts växa upp i ett så härligt område, är underligt.
Jag tänker på Pulp https://vimeo.com/42925207

ma
ma
4 years ago

Elena Paparizous far dog då ambulansen var tvungen att invänta poliseskort när han drabbats av hjärtinfarkt. Skedde i Backa på Hisingen. Är det inte viktigt att helt förkasta såna som Johan Norberg, och andra liberaler, om denna fråga är avgörande för vår framtid? Vissa erkänner problemen men hävdar att de går att hantera med fortsatt generös – t o m större – invandring. Har vi där, jämte många andra, kanske Csaba Bene Perlenberg? Anser inte liberalers argument att invandring bör vara fri men ha krav på försörjning håller måttet. Det bortser, idealistiskt (med sitt ”fri”), från kulturproblemet (där religion ingår).… Read more »

Fd moderat
Fd moderat
18 days ago

Länge sedan jag lyssnade på Norberg. Han lever i en egen värld uppenbarligen. Trist att man kan bli så verklughetsfrånvänd