Italienska bankerna, nästa kris i EU

En italiensk bankkris tornar upp sig. Knappt har dammet efter Brexit lagt sig, nu väntar nästa utmaning för den sömnlösa Europeiska unionen. Bankerna måste räddas på något sätt, och de behöver mycket kapital, snabbt.

Det italienska ekonomin har knappt vuxit sedan inträdet i eurozonen 2002. Och bankerna har väldigt många s.k dåliga lån.

EU-byråkraterna kommer inte att ha tid med britterna och Brexit – det pratas redan nu om att ge dem en deal som Norge – istället kommer de att behöva fokusera på Italien.

Och som om det inte räckte. Det blåser fler kalla vindar över Europa. Redan nu kan vi konstatera att Deutsche Bank har problem, och detta i kombination med övriga kriser kan om vi har otur resultera i en perfekt storm.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andtic
Andtic
4 years ago

Den ena efter den andra EU krisen börjar att torna upp sig på himmelen. Efter att ha skådat i min spåkula så tror jag att det EU som vi känner, och ser nu inte kommer att finnas kvar nästa sommar. Den stundande ekonomiska krisen i Italien kommer att sätta igång i oktober-november.Och de små Euro länder kommer ställa sig kallsinninga till att hjälpa Italien, då de vill inte skuldsätta sig för att rädda ett land bortom räddning. Men dess för innan kommer de rekordböter som EU kommer att tilldela ekonomi syndarna Spanien och Portugal sätta igång EU fientliga rörelse i… Read more »