Kamalis svartvita värld


Masoud Kamali analyserar de främlingsfientliga partiernas framsteg i dagens SvD. Han noterar att fler etablerade partier bjuder in sverigedemokraterna till debatt, och att detta ger partiet oförtjänt mycket publicitet. Kamali tycker också att de etablerade partierna blir mer och mer rasistiska själva, eftersom de delvis plockar upp de oetablerade främlingsfientliga partiernas politik.

Kamali kallar sd för rasistiskt. Och redan här börjar problemen för en person som intresserar sig för ord och logik. Sd har omprofilerat sig ganska rejält de senaste åren, vilket inte kan ha passerat obemärkt förbi? Det är inte bara Reinfeldt & Co som triangulerar bortom tid och rum. Sd har numera ett hyffsat rumsrent partiprogram, skälet till att de inte vill ta emot fler invandrare är enligt uppgift rädsla för konflikter, isolerade kulturella enklaver, samt problem med integration. Sd tror dessutom att homogena samhällen har bättre möjligheter till fredlig och demokratisk utveckling.

Tja, vill man kalla detta för rasism, varsågod! Men vad ska vi då kalla de som mäter skallar och bygger brännugnar? Extremrasister?

Det finns en ganska märklig och farlig glidning av ordet rasist. Det får inte sluta med att all kritik gentemot invandring och flyktingpolitik etc ska förkastas som utslag av rasbiologiska tendenser. Invandring är ett mycket intressant fenomen och ska få stötas och blötas som alla andra frågor.

Kamali begår samma fel som han beskyller andra för, han tar inte den verkliga fajten med sd. Han kallar dem bara för rasister. Inte särskilt fyndigt. Han angriper inte deras politik i grunden utan raljerar kring fenomenet från åskådarplats, och angriper de etablerade partierna via sd. Alla partier är numera rasister, vi går mot ett hårdare samhällsklimat, tror jag att poängen skall vara.

Invandring är bra för ett samhälle. Men invandringen behöver inte alltid vara smärtfri eller vacker; idéer krockar, traditioner möts och åsikter går isär. Det handlar om en slags kreativ förstörelse, nykomlingarna vänder upp och ner på den lilla harmoniska byn, och någonting nytt föds i dess ställe. I mångt och mycket är det fortfarande samma by, men ändå inte.

Invandring föder nya idéer, nya traditioner och nya sätt att bruka vår åker. Isolering är å andra sidan fördummande, förtvinande, outvecklande och fegt. Att stänga gränserna vittnar om rädsla och skräck. Människor har alltid rest och färdats, bortom nästa bergstopp, och förbi nästa vågdal. Det är vår strävan och livsdrift att befolka hela detta klot, och bygga vårt hem där vi trivs bäst.

Jag tror att få människor i Sverige är riktiga rasister och vill isolera landet. Däremot är många missnöjda med dagens flyktingpolitik, och att de asylsökande försörjs av staten under många år. Många oroar sig också över antalet flyktingar vi tar emot. Det vore väl närmast konstigt om medborgarna inte reflekterade över dessa frågor? Av Masoud Kamali lär vi oss emellertid att dylika funderingar vittnar om rasism, och att den gamla socialdemokratiska flyktingpolitiken är fullkomlig, helig och oberörbar.

Frågar ni mig så tror jag att det är personer med Kamalis åsikter som får sd:s medlemsantal att skjuta i höjden.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, Kamali, flyktingpolitik, invandring


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Antiism
Antiism
12 years ago

Kamali har även uttalat sig det att ”alla blåögda etniska Svenskar har rasism i blodet”, och att detta skulle vara en genetisk defekt.

”Allt som inte är invandringspositivt skall namnges med nedlåtande och negativt klingande ord för att avskräcka den etniska blonda Svensken att motsätta sig i invandringsrelaterade frågor” är ett annat uttalande ifrån denne Kamali. Kamali är dessutom Mona Sahlins private och gode vän.

Tobias Lindgren
Tobias Lindgren
12 years ago

Får man fråga var en sådan som du bor, om du tycker att det är så roligt, kul och utvecklande med massinvandring, mångkultur och islamisering? Snackar vi Rinkeby och Rosengård här eller snarare Daneryd och Östermalm?

Lennart Regebro
Lennart Regebro
12 years ago

Om man inte kallar det rasism när folk är mot invandring för att dom inte gillar utlänningar, vad skall man då kalla det? Visst, det är massa snack om homogena samhällen och sånt, men det är bara fina ord man klär in grundåsikten: Man gillar inte utlänningar.

Marxister använder en massa fina ord och teorier för att klä in sin antidemokrati. Är inte det fortfarande antidemokrati? Jo, visst är det det.

OK, man kan använda ordet ”främlingsfientlighet” istället för rasism, men det är otympligt och betyder ju ungefär samma sak.

Tobias Lindgren
Tobias Lindgren
12 years ago

Lennart Regebro: Konstigt då att det finns en massa ”utlänningar” i sd.

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Det kan inte ha att göra med att sd vill ha en invandringspolitik som redan finns i våra grannländer Danmark, Finland och Norge samt står för en öppen svenskhet som bygger på kultur och inte etnicitet då?

Peter A
Peter A
12 years ago

Masoud Kamali är ju mannen som konstaterat att ”Det finns ingen speciell hederskultur”. Oj, nu blev även jag rasist i Kamalis ögon eftersom att jag hävdar att det finns det. Har inte lyssnat så mycket på SD, men jag ser inte att de skulle behöva ljuga för att beskriva verkligheten på ett för dem fördelaktigt sätt. Masoud Kamali är väl att jämställa med Tiina Rosenberg? De är båda socialister som snöat in sig i marxistiska analyser, där utresultatet alltid består i att man grupperat in människor i olika klasser. En klass är ond och en klass är god men förtryckt… Read more »

Rasmus Kaj
Rasmus Kaj
12 years ago

Jag hör till dem som tycker att SD:s bakgrund är klart otrevlig, så jag kan inte tänka mig att rösta på dem. Men FRA-skandalen har fått många borgerliga väljare att se sig om efter något annat att rösta på. Vad hittar vi? M, FP och C går bort. S var ju de som hittade på FRA-lagen (även om de lite taktiskt röstade mot nu), så de går bort (även av andra orsaker). VP tror jag inte många liberala ser som ett alternativ. MP kan vara ett alternativ för många. Men lite väl mycket flum och lite väl nära S. Så… Read more »

Peder
Peder
12 years ago

Lennart Regebro: Det bör kallas invandrar fientlig, bara för att folk är emot invandring och invandrare betyder inte att de ser ner på dem.

Men det kanske finns någon officiell definition om vart gränserna går för att kallas vad?

Robert
12 years ago

Regebro m fl, Nyanser är viktigt. Vad ska du kalla sd om några år, när de blivit ännu mer anpassade och etablerade? Och ”bara” vill ha en flyktingpolitik som t ex Finland. Vi kallar inte sossar för kommunister, även om vi ibland gärna vill. Utan nyanser hamnar vi i Kamalis gegga. Kontentan av hans analys är ju att merparten av Sveriges politiker är rasister eller går rasisternas ärenden. Jag tycker tvärtemot att svenskar och svenska politiker är (och har varit) ganska öppna och toleranta. Det här är en infekterad debatt, och för att inga missförstånd ska uppstå vill jag poängtera… Read more »

Rutger
Rutger
12 years ago

Frågan är arbete. Får invandrare arbete så kan ingen längre påstå att de är en börda. Så därför måste vi antingen skapa arbeten eller minska antalet invandrare.

Jag är för tanken att dela på jobben, införa sex timmars arbetsdag som standard och låta två personer dela på ett arbete. Med detta skulle arbetslösheten vara försvunnen i en handvändning och Sverige skulle behöva kraftig arbetskraftsinvandring för att tillfredställa sin ekonomi, och samtidigt skulle vi få mer fritid.

Robert
12 years ago

Reid L,
Om du menar 6 timmars arbete med bibehållen lön blir det svårt. Många företag skulle gå sämre pga minskad produktion till samma löneutgift. Färre jobb och mer arbetslöshet skulle bli följden. Svensk industri har redan idag problem med höga kostnader.

Om alla skulle gå ner i lön vore en annan femma. Men vad tror du fackföreningarna säger om det?

Rutger
Rutger
12 years ago

Jag är inte hundra om det går med bibehållen lön, men jag tror att det till en viss del iallafall skulle täckas utav de fyra timmar extra som tex en butik skulle kunna hålla öppet, och att man skulle kunna utföra mer kvalitativt arbete. Men det beror varierar nogfrån företag till företag om detta skulle vara möjligt.