Kampen om Sydafrika

Kung Shaka av Zulufolket, 1824

De afrikanska bantufolken kan spåra sitt ursprung till Centralafrika. De började att expandera för ca 3000 år sedan. Och på 1800-talet nådde de ner till Sydafrika (Cape-kolonin), som då redan var befolkad av holländare, s.k boer. Zulu är kanske det mest kända av bantufolken, de var en krigisk nation som till och med utmanade boernas och britternas herravälde över regionen.

De ursprungliga invånarna i Sydafrika var emellertid varken holländare eller bantu, utan san-folket som var jägare/samlare och utspridda i regionen. De flyttade vidare när de vita jordbrukarna bredde ut sig. Området föreföll närmast obefolkat för européerna. Idag är san-folket marginaliserat och relativt fåtaliga, ca 90,000 personer utspridda i södra Afrika.

Situationen i Sydafrika är numera omvänd, de vitas makt är avskaffad, apartheid-systemet finns inte längre. Och det har nyligen beslutats att vita jordägare ska lämna ifrån sig sin mark utan kompensation. Det handlar alltså om storskalig expropriering och omfördelning enligt socialistisk modell. Och konfiskationen görs av bantufolkens ättlingar, en av de senast invandrade folken som slutligen fått makten över området.

Under senare år har det tillika förekommit våld mot vita i regionen, och nu tas deras mark ifrån dem. Många vita har inget annat val än att flytta ifrån Afrika, som varit deras hem i hundratals år. Och zulu-folkets invasion av Sydafrika är snart fullbordat.

Liknande artiklar

  • Nu börjar utvisningarnaNu börjar utvisningarna Man ska inte skryta och slå sig för bröstet, men jag skrev redan i somras om att Sverige förmodligen skulle införa gränskontroller el dyl, för få stopp på strömmen av migranter från Mellanöstern. Och när detta var gjort var jag också […]
  • EU:s migrationslagar gäller inte allaEU:s migrationslagar gäller inte alla Jag är sent på den här bollen, flera andra har skrivit om ämnet, men det kan vara värt att nämna igen. Det finns sedan länge utarbetade lagar kring migration inom EU. För att stanna mer än 3 månader i ett annat EU-land så måste man […]
  • Samtidigt i UngernSamtidigt i Ungern https://www.youtube.com/watch?v=EbINrdyAXlE Ungerns premiärminister Viktor Orbans höll ett eldigt tal för några dagar sedan, där han angrep den s k politiskt korrekta Europeiska överklassen och folkvandringen/massmigrationen […]
  1. Det var så jag fick lära mig om propaganda och fake nyheter när jag var liten. Vi skulle göra arbetsdagar för anc och liknade på skolan samtidigt som jag kunde läsa riktiga historieböcker om en annan verklighet.

    Mark tillverkas inte längre och nu som förr handlar det om kontrollen över den jord som ens folk kallar sin. Har folket ingen kontroll över sin jord har det ingen framtid utan kommer att bli utkonkurrerade. Efterkrigstiden med sin fantastiska oljeekonomi och i viss mån kolonialiseringen av Nordamerika har fått folk att glömma detta.