Kapitalistutsugare…


Hört på stan:

-Kapitalisterna är ena jävla utsugare!
-Och jag som trodde att de gav oss arbete och lön?

Ibland önskar jag att man var lika snabb i replikskiftena…

Vänstern lider våldsamt av denna paradox, där kapitalister och entreprenörer under decennier nedmejats som utsugare, trots att västvärldens framgångssaga rätteligen bör tillskrivas dem, och inga andra.

Vad vore staten utan sina tillgångar och skattemedel? Pengar som inkasseras från flitiga, kreativa entreprenörer i form utav moms, bolagsskatt, skatt på löner etc etc. Vi får hoppas att de jävla utsugarna inte tröttnar, och sätter sprätt på sina tillgångar, istället för att investera, bygga och utveckla.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, skatt, kapitalister, kapitalism, vänstern


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ture Sventon
Ture Sventon
12 years ago

Ja, entreprenörerna är så fantastiska! Det är helt otroligt! Därför kan man totalt blunda för vad det privata ägandet faktiskt medför med demokratin, miljön, arbetsförhållanden, etc. Man bör heller inte bry sig om att undersöka andra ägarförhållanden (nej, jag snackar inte planekonomi), för entreprenörerna är så fantastiska att det behöver vi inte!

Robert
12 years ago

T Svenston, Det står dig och alla andra fritt att starta kooperativa (gemensamt ägda) företag el dyl. Konstigt nog så ser man inte så mycket utav detta. Kan det bero på att du och dina polare mest gillar att snacka? Och det är väl en orimlig gissning att dessa företag, om de nu fanns, skulle vara mer miljövänliga, eller etiska? Tills dess, innan ni får tummen ur, bör du nog ägna en tanke åt alla de företag som tillverkar datorer, medicinska instrument, läkemedel, moderna hus, elektronik – och allt annat som gör att vi slipper att bo i skjul, med… Read more »

Joakim
Joakim
12 years ago

Idag då jag gick hem från jobbet såg jag ett klistermärke av ett överkryssat hakkors och så stod det ung vänster på den.
Jag kunde inte låta bli att skratta. Denna enkla lilla klisterlapp visade på ett så enkelt sätt hur stenålders deras politiska syn är. Men för röda komunister behöver man precis som fanatiska kristna en djävul att skylla allt på. När ska dom vakna upp och inse att världen inte är så simpel?

Rutger
Rutger
12 years ago

Den vänster som på allvar anser att kapitalismen genom historien har varit skadlig, är sagolikt okunnig, då Marx själv visade att den är ett nödvändigt led i människans utveckling.

Rutger
Rutger
12 years ago

”Idag då jag gick hem från jobbet såg jag ett klistermärke av ett överkryssat hakkors och så stod det ung vänster på den…”

Men sluta för fan att kalla ung vänster för kommunister, det står tydligt i deras plattform att de är socialister/feminister, och du kan inte ha missat att deras moderparti bytte namn från VPK till VP redan på sexti-talet!

Kommunist
Kommunist
12 years ago

du borde läsa kapitalet så kanske du fattar bättre, hört talas om mervärde? utsugning av arbete?

Typiskt liberaler som är så jävla ytliga och intE kan tänka dialketiskt att tillskriva ägaren altl ett företag gjort och dess lönerarbetare inget. Förmodligen hade du försvaratt slaveriet om du levt på den tiden.

Nolla!

Robert
12 years ago

Kommunist,
Du kanske inte borde göra generella antaganden, eftersom du inte känner mig.

Jag har läst Marx, och jag är definitivt inte ytlig i mina antaganden.

Jag tillskriver inte ägaren ALLT ett företag gjort, men det är han/hon som är motorn. Utan den grundläggande idén finns varken företaget, arbetsplatserna, lönerna och skatteinbetalningarna.

Företagaren/entreprenören kan välja att jobba ensam, eller i mindre skala, eller att inte starta ett företag alls. Vilket vore synd för samhället, och där har du hela poängen.