Klimatforskare vill reformera klimat(politiken)forskningen

Skandaler inom klimatforskningen och oenighet bland världens regeringar har ansatt teorierna om den globala uppvärmningen. Nu vill en forskargrupp se en nystart för klimatforskningen.

Jag skrev om det här för två år sedan, om en tredje hypotes i klimatdebatten, och kanske är det ditåt vi närmar oss.

Personligen är jag ganska trött på debatten, höstens Climategate fick bubblan att spricka, och nu försöker man plocka ihop de kringspridda fragmenten och rädda vad som räddas kan.

Klart vi behöver en klimatforskning, men kanske ska den överlåtas till forskare den här gången och inte styras av en politisk agenda?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, klimat, miljö

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nils Dacke
10 years ago

Lycka till! Definitionen på politik är ju strävan efter makt och sex och så länge vi homo sapiens delar så mycket arvsanlag med Schimpansen så lär vi fortsätta kottetera även i forskingsvärlden. i det aktuella fallet var det ju en forskare som höll på med trädringar och om inte klimatforskningen hade varit så het, hade varit helt bortglömd.

Vetenskap är aldrig konsensus! Det är en bra start.

Robert
10 years ago

Såja, både människor och schimpanser kan ju vara trevliga också, framförallt människor!

Det är nog riktigt att små vetenskapliga discipliner fått enorma anslag, och stor makt, vilket forskarna inte är riktigt vana vid. Men fusk brukar aldrig löna sig i längden. Själv har jag i dagsläget tappat mycket av intresset för koldioxiddebatten.