Klimatfrågan viktigare än invandringen?

Under den senaste veckan har det poppat upp dussintals artiklar om klimatet hos de traditionella medierna. Det handlar givetvis om den globala uppvärmningen, om hur haven kommer att stiga, öknarna breder ut sig, och hur världen kommer att gå under.

Det finns uppenbarligen krafter i samhället som vill att miljöpartiet ska vara kvar i regeringen.

Det var längesedan vi vågade ifrågasätta hur några miljondelar koldioxid i atmosfären skulle kunna förändra klimatet fullständigt? Jordens atmosfär ser ju inte ut som planeten Venus motsvarighet, där över 90% av atmosfären består av koldioxid. Jordens avstånd till solen samt lutning och partiklar i atmosfären har förmodligen större påverkan på klimatet – än några miljondelar koldioxid.

Och även om koldioxiden är boven i dramat, och vi står inför stigande värme, så handlar det om små förändringar över hundratals år.

Sverige är ett av de länder som släpper ut minst koldioxid. Att vi ska betala enorma mängder i bränsleskatt, sopsortera till överdrift och stänga ner diverse kraftverk – det handlar mest om symbolpolitik, en symbolpolitik som svenska medborgare får betala dyrt för. Någon skillnad i jordens koldioxidnivåer blir det däremot inte.

Att politikerna även fortsättningsvis släpper in ca 100,000 asylsökande inkl. anhöriga om året, det pratar man tystare om. Trots att regeringen lovat att minska asylinvandringen, så släpper Sverige in långt fler än grannländerna.

Vi pratar om väldigt höga nivåer för ett litet land, där vi har ungefär 8 milj svenskar, samt 2 milj invandrare i dagsläget. 10-15 år till med dagens invandring och vi har ytterligare en miljon invånare.

Det är detta som väljarna är oroliga för, en demografisk och kulturell förändring av Sverige, samt fortsatt högt tryck på infrastruktur, vård, rättsväsende, bostadsmarknaden etc. Och det är många som motsätter sig migrationspolitiken av olika skäl, på olika sätt. Det är och förblir valets huvudfråga, oavsett hur mainstreammedia försöker att spinna vidare om klimatet.

Liknande artiklar

  • EU:s migrationslagar gäller inte allaEU:s migrationslagar gäller inte alla Jag är sent på den här bollen, flera andra har skrivit om ämnet, men det kan vara värt att nämna igen. Det finns sedan länge utarbetade lagar kring migration inom EU. För att stanna mer än 3 månader i ett annat EU-land så måste man […]
  • Nu börjar utvisningarnaNu börjar utvisningarna Man ska inte skryta och slå sig för bröstet, men jag skrev redan i somras om att Sverige förmodligen skulle införa gränskontroller el dyl, för få stopp på strömmen av migranter från Mellanöstern. Och när detta var gjort var jag också […]
  • Den nya mediaordningenDen nya mediaordningen https://www.youtube.com/watch?v=ce2VCot74-Y SVT är en statlig TV-kanal, som betalas med licenspengar. Alla som har en s.k TV-mottagare måste alltså betala, vare sig de tittar eller ej. Deras räckvidd är Sverige samt svenskar i […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Jag håller inte med om att miljöpartiets politik inte har någon effekt på jordens koldioxidutsläpp. Deras iver att beskatta en av världens renaste industrier (den svenska) driver ut miljöpåverkande produktion ur landet. Istället tillverkas nu mycket av våra konsumtionsprodukter i mindre utvecklade länder och skapar betydligt mer utsläpp än om produktionen funnits kvar i Sverige. Denna effekt är lätt att se då våra nationella utsläpp minskar samtidigt som vårat totala(inklusive importerade) utsläpp stigit konstant under MPs tid vid makten. Miljöpartiet syslar med ytlig populism och är inte ett bra val om man vill slå ett slag för miljön i en globaliserad värld.