Konstfackstudentens klotter

Han upptäckte graffiti flera decennier för sent – eller om det är klotter – svår balansgång. Och nu när det nästan börjar bli ute, då ska han försöka chocka omvärlden med sina sinnesslöa streck, som kostar en pakistansk årslön att tvätta bort. Kul blir det först när han ramlar, och kravlar runt på perrongen… Konsten är svår.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. ”svår balansgång”

  Nej. Det där är varken eller. Det är inte ett försök att skapa ett bildkonstverk – inte graffiti. Det är inte en text – således inte klotter. Han bara sprayar på måfå, och det är alltså bara vandalism, inget annat.

  Hans ”konstverk” är att han filmar sig själv när han förstör saker. Exakt hur han hade tänkt att detta skulle vara ett inlägg i en debatt om grafitti framgår inte. Svaret är förmodligen, som vanligt, att han inte hade tänkt alls.

 2. Till att börja med så är Nug en riktigt gammal lirare. Han är lite av en svensk klotterpionjär. Och duktig är han allt, tycker jag. En lite udda stil kanske.

  http://sp8.fotolog.com/photo/56/16/49/dyregrafffotos/1220787972943_f.jpg

  filmerna var en del i en utställning och ska kanske inte dömas alldeles för mycket utanför sitt sammanhang. Men som graffitientusiast kan jag definitivt relatera lite till filmerna. Det är rackande av folköl, planlös bombing och tågsurfing. Ser det lite som en ironisering av svennsons bild av klottrare, men även lite självkritik. Den svartklädde (förmodligen nug själv) lyckas kombinera alla attribut som krävs för att vara en riktig ”badasswriter”, men med överdrift och ironi.

  Dessutom lyckades han provocera varenda beiga tråkmåns i det här avlånga landet och skapa en jävla debatt. Det här är nog det bästa som har hänt konstsverige under 2000-talet.