Löfven gör en Juholtare

Det har stormat från vänsterhåll sedan statsministern uttalats sig om att arbetslösheten bland etniska svenskar är låg. Här är det formuleringen man stör sig på. Begreppet ”etniska svenskar” är tydligen svårt att använda på ett vettigt sätt inom politiken numera.

Rasistanklagelserna haglar, oavsett om vad Reinfeldt egentligen menade, och förmodligen stämmer det att arbetslösheten är låg, eller lägre, bland etniska eller infödda svenskar.

Jag tycker att det är otäckt att en statsminister i Sverige pekar ut vissa grupper och särar ut dem i vi och dom, säger Löfven till TT.

Visst är det lite humoristiskt att sossarna – vars livsnerv är klasshat och avundsjuka mot de som har det aningen bättre – plötsligt tycker att det är fel att rikta strålkastaren mot vissa samhällsskikt?

Fundera på det under första majtalen istället där hatet flödar mot fabrikörer, entreprenörer, kapitalister etc, apropå att peka ut specifika grupper.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Roger Johansson
Roger Johansson
8 years ago

De hatar inte vissa grupper. De tycker bara att vissa grupper är alldeles för priviligierade, och om du tänker efter så inser du nog att de har rätt i det. Dit hör inte arbetslösa ungdomar och invandrare.

Robert
Robert
8 years ago

Inlägget handlade om att göra skillnad på folk och folk – och inget annat. Har DU tänkt till?