Lugn och ro in absurdum


I Göteborg förbjuds gatumusik under vissa tider på dygnet. Företagarföreningen anser att det är störande när samma låt spelas gång på gång. Så nu ska man förbjuda. Så att det blir lugn och ro.

Kanske vore det enklare att gå ut och prata med killen som spelar ”House of the rising sun” för 50:e gången och fråga om han kan spela något annat? Men, nej, här i Sverige är vi experter på att förflytta alla konflikter och obehagligheter till kommunal eller statlig nivå. När något inte fungerar så ropar vi på lagstiftning. Det borde förbjudas, skränar kören.

Samma sak gäller rökning utomhus, borde inte det också förbjudas? Eller cykling på trottoaren? Skräniga uteserveringar? Onyttig mat? Blaskig öl? För stora bilar? För små bilar? Etc etc. Vår tolerans gentemot andras olikheter synes minimal.

Vi vill ju bara ha lugn och ro!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, förbud, förmynderi, gatumusiker


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joel
Joel
11 years ago

Nu vet jag inte om det är ”förbjudet” i ordets rätta bemärkelse, men det är verkligen verkligen verkligen inte meningen att man ska cykla på trottoarer. Om cykelbana saknas ska man cykla på körbanan. Det är inte någons ”olikhet” att göra fel i trafiken, du borde verkligen inte blanda in det i sammanhanget.

Joel
Joel
11 years ago

3 kap. Bestämmelser för trafik med fordon

Gemensamma bestämmelser

6 § Vid färd på väg skall fordon föras på körbana. Detta gäller dock inte fordon för vilka enligt 1 kap. 4 § andra stycket bestämmelserna om gående skall tillämpas. Cyklar och tvåhjuliga mopeder klass II skall vid färd på väg föras på cykelbana om sådan finns.
Om särskild försiktighet iakttas får dock cyklande och förare av tvåhjuliga mopeder klass II använda körbanan även om det finns en cykelbana när det är lämpligare med hänsyn till färdmålets läge.

Robert
11 years ago

Joel,
Tack för klargörande info…

Annika
Annika
11 years ago

Att det är enformigt är nog snarare ett svepskäl för att få undan tiggeri. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?a=339346