Lundsbergs vara eller inte vara?

Med jämna mellanrum dyker internatskolan Lundsberg upp i den allmänna debatten. Under åren så har det uppdagats att det pågår grov mobbing och pennalism på elevhemmen. Men skolledningen misslyckas gång på gång med att lösa problemen.

Det finns en del krafter i Sverige, framförallt från vänster, som vill stänga skolan helt. Man ser internatskolor som en slags rikemansreservat som inte hör hemma i en rättvis värld.

Om vi vänder på resonemanget. Hur många kommunala skolor stängs pga av allvarlig mobbing?

Och sen finns det krafter som vill släta över händelserna på Lundsberg, framförallt från gammelborgeligt håll. Mobbingen och problemen förringas i viss mån, och skolan anses vara kapabel att hantera problemen.

Här skulle jag vilja ställa frågan vad en patrullerande nattvakt (typ Securitas) kan kosta? Möjligen har man råd med detta. Om man nu vill lösa skolans problem, och hålla ordning och reda i elevhemmen.

Men som brukligt är i många debatter och samhällsfrågor, så vill man egentligen inte lösa problemen. Tiden för rationellt tänkande och realpolitik verkar vara för längesedan förbi. Inte bara i lundsbergsdebatten, utan i så många andra frågor också.

Liknande artiklar

  • EU:s migrationslagar gäller inte allaEU:s migrationslagar gäller inte alla Jag är sent på den här bollen, flera andra har skrivit om ämnet, men det kan vara värt att nämna igen. Det finns sedan länge utarbetade lagar kring migration inom EU. För att stanna mer än 3 månader i ett annat EU-land så måste man […]
  • Två år i LimboTvå år i Limbo Sverige kommer förmodligen att under de två kommande åren befinna sig i ett politiskt vakuum. Dels har vi en handlingsförlamad regering utan mandat i riksdagen, och dels har vi en opposition som inte vill ta makten då de inser att de inte […]
  • Vad GÖR vi i skolan?Vad GÖR vi i skolan? Allmän skolgång har skänkt stor glädje till världen; välutbildade medborgare kan skapa sig en bättre karriär, ett bättre liv, lyfta sitt intellekt. Allt detta är till gagn för våra länder, vår civilisation. Samtidigt kan skolan också ses […]