Mailterroristen Mats Lindström: ”bara sossarna granskas”.

[Mailterroristen] Lindström skriver i ett uttalande att han under sin föräldraledighet upplevt frustration över att bara socialdemokrater granskats i medierna Aftonbladet 060224.

Detta skulle vara orsaken till förtalskampanjen mot Reinfeldt som Lindström gjort sig skyldig till. Mats Lindström, en av socialdemokraternas viktigaste tjänstemän, arbetade tills nyligen som opinionsanalytiker på partihögkvarteret. Han sade upp sig i samband med avslöjandet.

Det finns en tradition i de flesta länder att makten granskas. Ju fler misstag makthavarna gör, desto hårdare blir bevakningen från allmänhet och media. Detta är en sund och viktig företeelse, medias roll går inte bara ut på att leverera bantningskurser och skvaller (även om så ofta är fallet). Socialdemokraterna har gjort bort sig ovanligt många gånger under de senaste åren, alltså är vi mer kritiska till deras förehavanden jämfört med andra partier.

Att leva i en låtsasvärld där man tror att alla har lika många lik i garderoben vittnar om dålig självinsikt. Dels har borgarna inte makten, och dels har de kanske inte levererat lika många skandaler; är det måhända därför det skrivs mindre om Reinfeldt & Co? Sossarna ser sig själva som martyrer, men det är inte första gången de sprider rykten av detta slag, Svd 060224. Personligen tror jag att Lindström inte agerat ensam, förtalskampanjerna har förmodligen sanktionerats av partiledningen; påhittat skvaller anses vara en del av valrörelsen. Det som skilde denna förtalskampanj från alla andra var att Reinfeldt inte accepterade påhoppen som en del av det politiska spelet, utan krävde en utredning.

Socialdemokraterna, som är det parti som högljuddast vrålar om solidaritet och rättvisa, undergräver sin egen trovärdighet genom förtalskampanjer, misskreditering av företagare, fylleri, lögner vid KU-förhör, skattefusk, nonchalans vid tsunamikatastrofen, fusk i ungdomsförbundet etc etc.

Därför hoppas jag på fortsatt hård men rättvis granskning.

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Jo, det är bara att hålla med …

  Redan 12 maj 1998 skrev Carl Bildt följande i sitt veckobrev:

  I LO-tidningen läser jag en avslöjande intervju med Johan Ehrenberg, som gjort den svårt smutskastande LO-kampanjen. I artikeln sägs att amerikanska undersökningar visat att s k negativa kampanjer är effektiva även om de riskerar att minska människors förtroende för politiken.

  ”Visst”, säger Johan Ehrenberg, ”på ett sätt mår man ju alltid bättre av att vara positiv. Men nu handlar det om att gå till val”.

 2. Jaja, så har då ännu en socialdemokratisk broiler hamnat under massmedialuppen. Mats Lindström.

  Och precis som alla andra i raden så kommer han att gå in i något välbetalt anomymt skattefinansierat jobb som styrs av rörelsen. Efter den sedvanliga glömskeperioden (två år, enligt Machiavelli – underskatta aldrig allmänhetens förmåga att glömma) kommer han att dammas av och kan återanvändas som om inget har hänt, för vem håller bok och räkning på alla som försörjs av rörelsen? Det är väl ingen som är så naiv att han tror att Mats verksamhet var okänd av S-ledningen?

  Vem har koll på vad S-politikerna i Motala hette och vad de gör nu? Eller fackklubbens styrelse i Trollhättan?

  Det allra värsta är att det är förbjudet att upprättta ett offentligt register på internet där alla omoraliska politrukers karriärer kan dokumneteras och publiceras!