Mailterroristen Mats Lindström: ”bara sossarna granskas”.

[Mailterroristen] Lindström skriver i ett uttalande att han under sin föräldraledighet upplevt frustration över att bara socialdemokrater granskats i medierna Aftonbladet 060224.

Detta skulle vara orsaken till förtalskampanjen mot Reinfeldt som Lindström gjort sig skyldig till. Mats Lindström, en av socialdemokraternas viktigaste tjänstemän, arbetade tills nyligen som opinionsanalytiker på partihögkvarteret. Han sade upp sig i samband med avslöjandet.

Det finns en tradition i de flesta länder att makten granskas. Ju fler misstag makthavarna gör, desto hårdare blir bevakningen från allmänhet och media. Detta är en sund och viktig företeelse, medias roll går inte bara ut på att leverera bantningskurser och skvaller (även om så ofta är fallet). Socialdemokraterna har gjort bort sig ovanligt många gånger under de senaste åren, alltså är vi mer kritiska till deras förehavanden jämfört med andra partier.

Att leva i en låtsasvärld där man tror att alla har lika många lik i garderoben vittnar om dålig självinsikt. Dels har borgarna inte makten, och dels har de kanske inte levererat lika många skandaler; är det måhända därför det skrivs mindre om Reinfeldt & Co? Sossarna ser sig själva som martyrer, men det är inte första gången de sprider rykten av detta slag, Svd 060224. Personligen tror jag att Lindström inte agerat ensam, förtalskampanjerna har förmodligen sanktionerats av partiledningen; påhittat skvaller anses vara en del av valrörelsen. Det som skilde denna förtalskampanj från alla andra var att Reinfeldt inte accepterade påhoppen som en del av det politiska spelet, utan krävde en utredning.

Socialdemokraterna, som är det parti som högljuddast vrålar om solidaritet och rättvisa, undergräver sin egen trovärdighet genom förtalskampanjer, misskreditering av företagare, fylleri, lögner vid KU-förhör, skattefusk, nonchalans vid tsunamikatastrofen, fusk i ungdomsförbundet etc etc.

Därför hoppas jag på fortsatt hård men rättvis granskning.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tolvhundra
14 years ago

Intressant läsning. Håller med för fulla muggar. Listan börjar bli lång av snesteg av S, man börjar fundera på hur kulturen är innom partiet? Kanske är dags för en paus, ta en intern diskution.

Rasmus Kaj
14 years ago

Jo, det är bara att hålla med …

Redan 12 maj 1998 skrev Carl Bildt följande i sitt veckobrev:

I LO-tidningen läser jag en avslöjande intervju med Johan Ehrenberg, som gjort den svårt smutskastande LO-kampanjen. I artikeln sägs att amerikanska undersökningar visat att s k negativa kampanjer är effektiva även om de riskerar att minska människors förtroende för politiken.

”Visst”, säger Johan Ehrenberg, ”på ett sätt mår man ju alltid bättre av att vara positiv. Men nu handlar det om att gå till val”.

Der Wille
Der Wille
14 years ago

Joo, jag håller med. Men samtidigt börjar jag undra: vems intressen representerar denna sajt? Man får lite ’moderat’ känsla av dessa sidor…

Robert
Robert
14 years ago

Hej Der Wille.
Den här sajten representerar mina åsikter, och på den politiska kartan ligger jag närmast liberalismen, men jag är inte partipolitiskt aktiv.

Anonymous
Anonymous
14 years ago

Jaja, så har då ännu en socialdemokratisk broiler hamnat under massmedialuppen. Mats Lindström. Och precis som alla andra i raden så kommer han att gå in i något välbetalt anomymt skattefinansierat jobb som styrs av rörelsen. Efter den sedvanliga glömskeperioden (två år, enligt Machiavelli – underskatta aldrig allmänhetens förmåga att glömma) kommer han att dammas av och kan återanvändas som om inget har hänt, för vem håller bok och räkning på alla som försörjs av rörelsen? Det är väl ingen som är så naiv att han tror att Mats verksamhet var okänd av S-ledningen? Vem har koll på vad S-politikerna… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 years ago

Det finns redan ett offentligt register – Google – om någon lägger ut ”grunddata”… 🙂