Min och din livsstil


Jag noterar att många bloggare framförallt tar strid för s.k livsstilsliberala värden, integritet, rätten att inte bli avlyssnad och registrerad, att gifta sig med vem man vill, sex som en fri överenskommelse etc etc. Detta gäller generellt både vänstern och den liberala delen av bloggosfären, med vissa undantag givetvis.

Fenomenet går igen i Barack Obamas politik; han värnar den lilla människan, men negligerar frihandel, och förespråkar tvetydiga skattesänkningar. Måhända skönjer vi liknande tendenser i Kalifornien, som är trendsättare för resten av USA och världen; friare syn på invandring, homoäktenskap etc.

Livsstilsliberalism är mycket viktigt; jag delar dessa värderingar till fullo. Men vi har glömt en sak.

Om min livsstil är att arbeta och driva företag, vilka friheter kan jag räkna med i framtiden?

Som liberal kan man inte plocka russinen ur kakan, antingen kämpar vi för frihet på alla fronter, eller så låter vi den repressiva socialkonservativa trenden fortsätta.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, samhälle, socialkonservatism, konservatism, konservativ, liberalism, liberal, livsstilsliberalism, livsstilsliberal


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jörgen
11 years ago

Mycket riktigt!
Det är just den fria ekonomin som möjliggör olika livsstilar. Om man vill ha livsstilsliberalism utan ekonomisk liberalism hamnar man i PK-träsket, dvs kommittéer ska bestämma vad som är en persons tillåtna personliga frihet. Det blir Ministry of Silly Walks.

Det är mycket bättre att ta sig friheten, och visa att man är produktiv i sin livsstil, utan att någon kan säga åt en hur man ska vara.